2019. augusztus 19., hétfő - Huba
Keresés a tartalomban
ItthonIfjú Demokraták: Orbán Viktoron is be kell hajtani az adót

Ifjú Demokraták: Orbán Viktoron is be kell hajtani az adót


Orbán Viktor miniszterelnökön is be kell hajtani az általa lakott ingatlanra vonatkozó adót - mondta Szarvas Koppány Bendegúz, az Ifjú Demokraták nevű, a Demokratikus Koalícióval együttműködő szervezet elnöke az Orbán Viktor miniszterelnök háza előtt tartott demonstráción szombaton Budapesten.

orbanketto

Az alig tíz emberrel megtartott rendezvényen megemlítette, hogy felszólították Pokorni Zoltánt, a miniszterelnök lakhelyéül szolgáló XII. kerület fideszes polgármesterét, hogy "emelkedjen felül pártpolitikusi mivoltán", és "hajtsa be az elmaradt adót Orbán Viktoron".

Az Ifjú Demokraták elnöke emlékeztetett arra, hogy az a XII. kerületi Cinege utcai ház, ahol Orbán Viktor miniszterelnök és családja lakik, egy felújítással kétszeres alapterületű lett, de ez a vagyonnyilatkozatában nem szerepel. Ez ügyben a Demokratikus Koalíció (DK) vizsgálatot kezdeményezett, amit az Országgyűlés szakbizottsága elutasított arra hivatkozva, hogy az ügyet csak akkor lehet vizsgálni, ha Orbán Viktor feltünteti a vagyonnyilatkozatában a ház valódi értékét.

Ez azt jelenti, hogy Orbán Viktor nem kezdeményezte ingatlannyilvántartás módosítását, azaz adót csalt - magyarázta.

Az MTI kérdésére az Ifjú Demokraták elnöke elmondta: demonstrációjuk nem független a Fidelitas délelőtti rendezvényétől, mert a Fidesz ifjúsági szervezete "mindig megpróbálja másra terelni a figyelmet".

Mihalovics Péter, a Fidesz ifjúsági szervezete, a Fidelitas országos választmányi elnöke szombat reggel Budapesten, a szervezet Gyurcsány Ferenc II. kerületi háza előtt tartott demonstrációján azt mondta: távozzon végleg a magyar politikából Gyurcsány Ferenc volt szocialista kormányfő, ha nem tud elszámolni szakdolgozatával, mert ebben az esetben méltatlanná válik a közszereplésre.

Mint azt kifejtette, a Fidelitas arra kéri a volt miniszterelnököt, "valljon színt, legyen egyszer őszinte, mondjon igazat, ha nem tud igazat mondani, távozzon a közéletből".

A HírTv Célpont című műsorában péntek este az hangzott el, hogy négy évvel Gyurcsány Ferenc előtt majdani sógora, Rozs Szabolcs a volt miniszterelnökével megegyező címen adott le szakdolgozatot a pécsi tanárképző főiskolán. Ezt a férfi is megerősítette. A korábbi kormányfő, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke a HírTv kérdésére azt mondta: valószínű, hogy olvasta a dolgozatot és merített is belőle.

Forrás: MTI/ HÍR PORT24

 

 

2012-04-29

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite