2019. március 18., hétfő - Sándor
Keresés a tartalomban
SportIfjúsági olimpia: Schmitt Pál és a magyar csapat Szingapúrba érkezett

Ifjúsági olimpia: Schmitt Pál és a magyar csapat Szingapúrba érkezett


szingapĂşrSchmitt Pál köztársasági elnökkel pénteken megérkezett a magyar csapat utolsó csoportja Szingapúrba, a szombaton kezdődő I. ifjúsági olimpia helyszínére.


A delegációt a Magyar Olimpiai Bizottság honlapja szerint az államfő nemzetközi olimpiai bizottságbeli kollégája, Ser Miang Ng - aki egyben az ifjúsági játékok szervezőbizottságának elnöke és Szingapúr magyarországi nagykövete - fogadta. Magyarországot 19 sportágban összesen 52 sportoló képviseli az ifjúsági olimpián, amely szombattól augusztus 26-ig tart.
A szabadtéri versenyeken résztvevőknek várhatóan az időjárási körülményekkel is meg kell majd küzdeniük a szombaton kezdődő I. ifjúsági olimpián, Szingapúrban. "Az első nap tapasztalatai alapján úgy érzem, hogy a fülledt, párás levegő és a gyakran eleredő eső a szabadtéren versenyzők, így az atléták, teniszezők, kerékpárosok, kajakosok, evezősök számára nehézségeket jelent, vagyis nemcsak az ellenfeleket, hanem ezt a klímát is le kell tudni győzni a jó szerepléshez" - idézte a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) honlapja Nagy Zsigmond helyettes csapatvezetőt, aki a helyszínről arról is beszámolt, hogy megérkeztek a még hiányzó csomagok - kerékpárok, az atléták néhány rúdja és pár kallódó sporttáska.

A hatórás időeltolódásból adódó átállás egyelőre nehézséget okoz még a szerdán érkezett első csoport tagjainak számára is, de a következő napokban várhatóan mindenki alkalmazkodik majd a helyi viszonyokhoz. A fiatal versenyzőket, illetve kísérőiket a Nan Ying Műszaki Egyetem kollégiumi épületeiben helyezték el. A magyar küldöttség 40 kétágyas szobát kapott, így Deák Valéria főorvos számára alkalmi orvosi rendelőt is sikerült kialakítani.

A négyemeletes épületek szobáinak berendezése szerény, kollégiumi elhelyezésnek megfelelő, légkondicionáló viszont minden szobában működik, ami egyben veszélyt is jelent, mivel a szobákat rendkívüli módon lehűtik, a szabadban viszont 30 fok fölötti a hőmérséklet, rendkívül páradús, fülledt a levegő, és nagyon gyakran esik az eső.

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-08-13

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite