2019. július 22., hétfő - Magdolna
Keresés a tartalomban
Választás 2010Igen, lehet! - ezzel kampányol az LMP

"Igen, lehet!" - ezzel kampányol az LMP


LMPA párt eddig ismeretlen képviselőjelöltjei és aktivistái, valamint ő az gyermekeik lesznek a Lehet Más a Politika kampányarcai. Elsősorban a párt országos nagypolitikában eddig ismeretlen képviselőjelöltjei és aktivistái, valamint ő az gyermekeik lesznek a Lehet Más a Politika (LMP) kampányarcai - derült ki az "Igen, lehet!" szlogennel kampányoló párt csütörtöki sajtótájékoztatóján, ahol bemutatták a posztereket is.

A plakátokon többek között azt kérdezik, hogy a választók szavazataival tisztább lehet-e a városi levegő, újra erős lehet-e a vidék és átláthatóvá válhat-e a pártkassza. A plakátok bal alsó sarkában található, az "Igen, lehet!" kampányszlogennel ellátott sárga smiley-k ezekre adnak választ.

Karácsony Gergely, a párt kampányfőnöke a sajtótájékoztatón elmondta, hogy kampányuknak ez a része március 15-én indult el. Kitért arra: azt akarják üzenni a választóknak, hogy konkrét szakpolitikai területeken hogyan lehet változtatni.

Karácsony Gergely a választási harc során az állampolgári közönyt nevezte a legnagyobb riválisuknak. Közölte, a politikai pártokban való csalódottság eddig elsősorban a politikai rombolást támogatta, ők viszont az „Igen lehet!" szlogennel azt akarják üzenni a választóknak, hogy a jelenlegi parlamenti pártokkal szemben fennálló elégedetlenség és bizonytalanság az építkezés alapja is lehet.

A kampányfőnök kérdésre válaszolva 90 százalékos valószínűségűnek nevezte, hogy a párt képes lesz húsz területi listát állítani. Azt nem tudta pontosan megmondani, hogy hány képviselőjelöltjük gyűjti össze az induláshoz szükséges ajánlószelvényeket, de elvárásai szerint 80 és 100 közötti számú jelölttel számolnak.

Kitért arra is, hogy a fővárosban már most megvan a szükséges számú egyéni jelöltjük, akiknek a száma húsz fölötti is lehet, de Békés és Fejér megyében még gyűjteniük kell a szelvényeket.

Kijelentette, hogy ha meglesz a húsz megyei lista, akkor nem az fog problémát okozni számukra, hogy bejutnak-e a parlamentbe, hanem az, hogy hány százalékkal kerülnek be. Megjegyezte, hogy a párt viszonylagos ismeretlensége viszont problémát jelent.

Újságírói kérdésre azt mondta, korábban fogadást kötött arra, hogy az LMP eléri a nyolc százalékot.

2010-03-18

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite