2019. július 22., hétfő - Magdolna
Keresés a tartalomban
ItthonÍgy állítaná meg a fiatalok elvándorlását a Jobbik

Így állítaná meg a fiatalok elvándorlását a Jobbik


A Jobbik olyan "jövővédelmi csomagot" dolgoz ki, amelyik reményei szerint megállíthatná a fiatalok elvándorlását - mondta hétfői, parlamenti sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel. A csomag a felsőoktatás ingyenessé tételéről, állami támogatású bérlakás-építési programról és munkahely-teremtési lépésekről szól.

Z. Kárpát Dániel

Z. Kárpáti Dániel frakcióvezető-helyettes - Jobbik


A frakcióvezető-helyettes hangsúlyozta: a Jobbik szerint Magyarország legnagyobb problémája jelenleg a demográfiai "összeomlás", amit az utóbbi időben felgyorsított a növekvő kivándorlás. Az ellenzéki politikus felhívta a figyelmet arra, hogy ma három munkaképes korú emberre egy nyugdíjas jut, de ez az arány 2050-re három a kettőhöz fog alakulni. Szavai szerint Magyarországon hagyományosan alacsony az elvándorlási hajlandóság, de a kormányzat "elhibázott gazdaságpolitikája miatt" a fiataloknak nincs maradásuk.


Z. Kárpát Dániel elmondta, hogy a Jobbik egy úgynevezett jövővédelmi csomagban látja a kiutat. A csomag három ágból épül fel, ezek a felsőoktatás ingyenessé tétele, egy állami támogatású bérlakás-építési program és a munkahelyteremtés - mondta. Kérdésre válaszolva közölte, hogy csomagjuk alapjait a Jobbik tavalyi népesedési konferenciáján mutatták be. Hozzátette, hogy a három ágat külön kezelik, mert annyira eltérő területekről van szó, hogy nem látják értelmét egyetlen nagy törvényjavaslat elkészítésének, a különböző témák mentén viszont folyamatosan osztják meg a nyilvánossággal indítványaikat.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2012-11-05

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite