2019. június 16., - Jusztin
Keresés a tartalomban
BulvárIkreket vár Vilmos herceg felesége?

Ikreket vár Vilmos herceg felesége?


Az átlagosnál nagyobb az esélye annak, hogy Vilmos herceg felesége ikreket vár - legalábbis erre a következtetésre jutottak a brit sajtó által kedden megszólaltatott szakértők abból a tényből, hogy Katalin hercegnőt heveny terhességi rosszullétek miatt kórházban kezelik.

Vilmos herceg


A cambridge-i hercegnő terhességét előző este jelentette be teljesen váratlanul a St. James-palota - Vilmos és édesapja, Károly trónörökös közös londoni hivatala -, amelynek szóvivője egyben arról is tájékoztatta a közvéleményt, hogy Katalint kórházba vitték a terhesség okozta "nagyon heveny rosszullétei" miatt.


A hivatalos tájékoztatás szerint Vilmos hitvese a hyperemesis gravidarum nevű tünetegyüttestől szenved. Ez - ahogy a keddi brit lapoknak nyilatkozó szakorvosok elmondták - a várandós nők 0,5-1 százalékát érinti, vagyis sokkal ritkább a terhesség korai szakaszára jellemző "normál" rosszulléteknél, és azért igényel minden esetben kórházi kezelést, mert fennáll a páciens kiszáradásának, vagy esetleg kóros fogyásának kockázata.


A The Daily Telegraph című tekintélyes konzervatív brit napilap által megszólaltatott szakértő ugyanakkor elmondta azt is, hogy a tünet ilyen heveny változatától szenvedő terhes nők esetében az átlagosánál kétszer-háromszor nagyobb az esélye az ikerterhességnek, mivel a rosszulléteket okozó terhességi hormon megnövekedett mennyiségét egynél több magzat jelenléte is okozhatja.


A brit királyi családnak a trónhoz ennyire közeli szintjén még soha nem születtek ikrek, és azonnal felmerül a kérdés, hogy ha Katalin hercegnő ikreknek adna életet, az utódok közül ki örökölné majdan a koronát. A Telegraph hírmagyarázói szerint ebben az esetben is az egyszerű születési sorrend döntene: az újszülöttek közül az lenne a trón várományosa, amelyik először a világra jön. A brit lapoknak nyilatkozó szakértők azonban hangsúlyosan felhívták a figyelmet arra is, hogy a tüneteket semmiféleképpen nem lehet az ikerterhesség biztos jelének tekinteni.


A hercegi utód érkezésének hírére azonnal beindult a londoni fogadóipar is, a cégek minden lehetséges fogadásra téteket kínálnak, de a legnépszerűbb játéklehetőség máris az, hogy miként hívják majd Vilmos és Katalin elsőszülött gyermekét. A William Hill országos fogadóhálózat a legnagyobb valószínűségű, és így a legkisebb nyereményesélyű lehetséges nevek között kínálja játékra a Charles, az Elizabeth, a George és a Victoria keresztneveket; ezekre 10/1-es nyereményeséllyel lehetett kedden fogadásokat kötni.


A cég nyilvánvalóan abból a meggondolásból tette az első helyekre ezeket a névlehetőségeket, hogy a hercegi pár nagy valószínűséggel megtiszteli a felmenőket - vagyis leánygyermek esetén II. Erzsébet királynőt és az üknagymamát, Viktória királynőt, fiú utód esetén Károly trónörököst, Vilmos édesapját, valamint az uralkodó néhai apját, VI. György királyt - azzal, hogy elsőszülöttjének keresztnevei között szerepel majd az ő nevük is.


A William Hill ugyanakkor valamivel kisebb valószínűséggel - és így nagyobb, 12/1-es nyereményaránnyal - kínálta kedden azt a fogadási lehetőséget, hogy Vilmos és Katalin a herceg 1997-ben elhunyt édesanyjáról, Diana hercegnőről nevezi el gyermekét, ha az leánynak születik.


Azt, hogy mikor várható az utód, még a brit sajtó is csak találgatja. Az udvar mindössze annyit közölt, hogy a terhesség még nem tart a 12. heténél, vagyis annál a legkorábbi időpontnál, amikor általában nyilvánosságra hozzák, ha a királyi családban gyermek érkezése várható. Általános az a közvélekedés, hogy az udvar a hercegnő nyilván eltitkolhatatlan kórházi kezelése miatt kényszerült a hír korai közzétételére.


A The Sun - a legnagyobb brit bulvárlap - palotabeli bennfentesei szerint Katalin várandósságáról a királynő sem tudott a hétfő esti bejelentés előtt, mivel a házaspár Katalin kórházba vonulása előtt még neki sem árulta el a titkot. A hercegi pár első gyermeke lesz II. Erzsébet királynő harmadik olyan leszármazottja, aki majdan örökli tőle a koronát.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-12-04

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite