2019. augusztus 24., szombat - Bertalan
Keresés a tartalomban
ItthonIllés: hazudott a MAL Zrt.

Illés: hazudott a MAL Zrt.


pusztitas2A környezetvédelmi államtitkár azt mondta: a MAL Zrt. hamisan állította, hogy a környezetvédelmi főfelügyelőség minden rendben talált a gátaknál, ugyanis a hatóság csak a technológiával kapcsolatban volt elégedett, illetve a gyár területén a szennyvíz és a kommunális hulladék kezelésével.


Törvénymódosítást kezdeményez a környezetvédelmi államtitkár, hogy az ipari üzemekre, illetve a veszélyes anyagok tárolására, gyártására vonatkozó elsőfokú építésügyi hatósági jogköröket vegyék el a jegyzőktől.

Illés Zoltán csütörtökön, az ajkai zagytározó megsérült kazettája gátján újságíróknak azt mondta: elfogadhatatlan, hogy a veszélyes anyagokkal foglalkozó építményekre a jegyző adhatja ki az építési engedélyt, és a környezetvédelmi hatóság nem ellenőrizheti például a vörösiszap-tározók gátját.


Hozzátette, hogy az építésügyi hatósági jogköröket vagy a katasztrófavédelemnek, vagy a környezetvédelmi főfelügyelőknek, illetve az erre kijelölendő vagy létrehozandó hatóságnak kellene átadni.

A Mal Zrt. hazudott, amikor azt állította, hogy a gátszakadás előtt két héttel a környezetvédelmi főfelügyelőség ellenőrizte a cég tevékenységét, és mindent rendben talált. A főfelügyelőség ugyanis csak a technológiával kapcsolatban talált mindent rendben, illetve a gyár területén a szennyvíz és a kommunális hulladék kezelését, a gátak állagát nem ellenőrizhette - mondta Illés Zoltán.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2010-10-14

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite