2019. május 23., csütörtök - Dezső
Keresés a tartalomban
ItthonÍme itt a Matolcsy csomag: drágul a készpénzfelvétel, jön a segélyplafon

Íme itt a Matolcsy csomag: drágul a készpénzfelvétel, jön a segélyplafon


A kormány idén a 2,7 százalékos hiánycél elérése érdekében 133 milliárd forintot zárol a költségvetésben, egyrészt a kormányzati intézmények fejezeti előirányzatainál, másrészt pedig a maradványoknál, többek között a Nemzeti Földalap, és a Foglalkoztatási Alap fejezetében - jelentette be Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter pénteken.

matolcsy1005


A kormány előrejelzése szerint a bruttó hazai termék (GDP) jövőre egy százalékkal nő, míg idén az első félévben 1,2 százalékkal csökken a GDP, a második félévben pedig stagnálás várható - jelentette be Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter pénteken a kormányszóvivői tájékoztatón.


Jövőre a készpénzfelvétel után 3 ezrelékes pénzügyi tranzakciós illetéket kell fizetni; a tranzakciós illetéket nem terjesztik ki a Magyar Nemzeti Bankra, de 30 milliárd forinttal emelik a Magyar Államkincstár által fizetendő tranzakciós illetéket - jelentette be Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter pénteken a kormányszóvivői tájékoztatón.


A kormány eltörli a társadalombiztosítási járulékplafont, a pedagógusok bérének emelését pedig idén szeptemberről 2014 januárjára halasztja a kormány - jelentette be Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter pénteken a kormányszóvivői tájékoztatón.


A kormány jövőre 397 milliárd forintos egyenlegjavító programról döntött, ezek révén 2013-ban az államháztartás hiánya 2,7 százalék lehet - mondta Matocsy György nemzetgazdasági miniszter kormányszóvivői tájékoztatón pénteken Budapesten.


Az áfabevételek 95 milliárd forintos növekedésével számol a kormány jövőre annak köszönhetően, hogy a pénztárgépek és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) között online kapcsolatot alakítanak ki a kiskereskedelemben - jelentette be Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter pénteken a kormányszóvivői tájékoztatón, hozzátéve, hogy jövőre a sertéságazatra is kiterjeszti a kormány a fordított áfát.


Felső korlátot vezet be 2013-tól a kormány az önkormányzatok által kifizetett szociális támogatásokra, az európai uniós társfinanszírozás mértéke pedig 15-ről 5 százalékra csökken jövőre - jelentette be Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter pénteken a kormányszóvivői tájékoztatón.


Cikkünket folyamatosan frissítkük!

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-10-05

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite