2019. augusztus 21., szerda - Sámuel
Keresés a tartalomban
ItthonIMF/EU-tárgyalások - Giró-Szász: a kormány jó megállapodást akar kötni

IMF/EU-tárgyalások - Giró-Szász: a kormány jó megállapodást akar kötni


A magyar kormány eltökélt abban, hogy a 2008-hoz hasonló, rossz megállapodást nem fog kötni az IMF-fel, és mindent megtesz, hogy a megállapodás fókuszát a megszorításokról az érdemi növekedés irányába tolja el - hangsúlyozta a kormányszóvivő az M1 Ma reggel című műsorában hétfőn.

Giró-Szász András002


Giró-Szász András elmondta, hogy a Magyarországnak nyújtandó elővigyázatossági hitelkeret kapcsán két dokumentum is van: az egyik "az újságok által felkapott", az IMF-es tárgyalások során itt hagyott, a másik pedig egy egy héttel ezelőtti dokumentum, amiben az Európai Bizottság fogalmazta meg a feltételeit, elvárásait, gondolatait.


A szóvivő szerint ezek a dokumentumok - sok minden más mellett - azt is leszögezik, hogy Magyarország makrogazdasági kondíciói alapján elővigyázatossági hitelkeretre jogosult, tehát arra, amit a kormány is szeretne. Ez a keret abban segítene, hogy ha Európában rosszabbul mennének a dolgok, annak a negatív hatása a stabil talpakon álló magyar gazdaságot ne döntse meg - tette hozzá.


Giró-Szász András a feltételekről annyit mondott: azt senki nem vitatja, hogy az IMF és az EU feltételei között van a bank- és a tranzakciós adó, vagyis a bankokra kivetett terhek megszüntetése, és olyan megszorítások bevezetése, mint amilyeneket kértek 2008-ban is a szocialista kormánytól.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2012-09-10

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite