2019. március 26., kedd - Irén
Keresés a tartalomban
ItthonIMF/EU-tárgyalások - Kósa: a kormány kiáll az ország érdekeiért

IMF/EU-tárgyalások - Kósa: a kormány kiáll az ország érdekeiért


A Fidesz ügyvezető alelnöke szerint az Orbán-kormány is meg fog állapodni a Nemzetközi Valutaalappal (IMF), de a Gyurcsány-kabinettel ellentétben a mostani kormányzat kiáll az ország érdekeiért.

Kósa Lajos002


Kósa Lajos kedden az M1 Ma reggel című műsorában bírálta a 2008-as IMF-megállapodást, mert annak - szavai szerint - "a legváltozatosabb megszorítások tömkelege" lett az következménye. "Úgy könnyű megállapodni, hogy tárgyalok valakivel, és az égvilágon minden feltételét elfogadom, én pedig a saját érdekeimben nem szólok egy szót sem" - fogalmazott.


Úgy viszont nehezebb - folytatta -, "hogy kiállok a saját érdekeimért, ahogyan az Orbán-kormány tette", rögzítve egyebek mellett, hogy családi adókedvezményre, gyermekek után járó különböző kedvezményekre, egykulcsos adóra és válságadókra szükség van. "Most is azt mondjuk, hogy márpedig olyan költségvetési kiadáscsökkentés, amely a nyugdíjak csökkentéséhez vezet (...), vagy amely például a gyermekkedvezmények megszüntetéséhez vezet, nem fogadható el", így viszont nehéz megállapodni az IMF-fel, "de így is meg fogunk állapodni, csak bonyolultabb egy kicsit" - fejtette ki Kósa Lajos.


Mint mondta, a magyar emberek nem kértek belőle, ezért megbukott az a "Gyurcsány-féle technika, hogy leülök az IMF-fel, és mindent aláírok habozás nélkül". A Fidesz ügyvezető alelnöke a műsorban szólt az új választási eljárási törvény tervezetéről is, amellyel kapcsolatban elmondta, hogy az előterjesztést hárman, Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkárral és Rogán Antal Fidesz-frakcióvezetővel közösen nyújtják majd be a parlamentnek. Egy "nyitott szövegről" lesz szó - hangsúlyozta, majd erre példaként említve a választást megelőző feliratkozást közölte: van, aki szerint a szavazás előtt 55 nappal, van, aki szerint 15 nappal kell lezárni a regisztrációt.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-09-11

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite