2019. augusztus 24., szombat - Bertalan
Keresés a tartalomban
NagyvilágIMF/EU-tárgyalások - Az Európai Bizottság a magyar válaszra vár

IMF/EU-tárgyalások - Az Európai Bizottság a magyar válaszra vár


Az Európai Bizottság a magyar válaszra vár azzal a dokumentummal kapcsolatban, amelyet a Nemzetközi Valutaalap (IMF), az Európai Unió és az Európai Központi Bank képviselői júliusban adtak át a magyar hatóságoknak Budapesten - közölte pénteken sajtótájékoztatón Olivier Bailly, az Európai Bizottság szóvivője.

IMF


Bailly a dokumentum pontos tartalmát bizalmasnak nevezte, annyit árult el, hogy a dokumentum az uniós intézmények és az IMF közös előzetes véleményét tartalmazza a magyar gazdaság állapotát illetően és azzal kapcsolatban, hogy milyen lehetséges intézkedéseket látnának szívesen.


Az MTI-nek a dokumentum tartalmát firtató kérdésére a szóvivő megjegyezte, hogy a sajtóban erről megjelent értesülések több pontatlanságot tartalmaznak. Olivier Bailly leszögezte, hogy a tárgyalások kezdeti szakaszban vannak, és most a magyar kormányon a sor, hogy ismertesse álláspontját a júliusban átadott dokumentummal kapcsolatban, a bizottság célja pedig az, hogy támogassa a fenntartható növekedést és foglalkoztatást Magyarországon.


Arra a kérdésre, hogy a pénzügyi tranzakciós illeték magyar szabályozásával kapcsolatos brüsszeli aggályok hátráltatják-e a hiteltárgyalások menetét, Bailly azt válaszolta: az Európai Bizottságban egyelőre nem fejezték be a magyar válaszok elemzését azzal kapcsolatban, hogy a magyar rendelkezések összhangban állnak-e az uniós joggal. Ennek kapcsán is hangsúlyozta a szóvivő, hogy Brüsszel növekedésbarát, munkahelyteremtő politikát, a befektetők bizalmának megnyerését, valamint azt várja el Magyarországtól, hogy adórendszere kiszámítható legyen, mentes az ad hoc változásoktól.


Orbán Viktor pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című reggeli műsorában kijelentette: lesz megállapodás a magyar kormány és az IMF, valamint az Európai Unió között, de nem azon feltételek alapján, amelyek csütörtökön napvilágot láttak; a kabinet ezért a következő hét-tíz napban alternatív tárgyalási pozíciót dolgoz ki.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-09-07

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite