2019. április 26., péntek - Ervin
Keresés a tartalomban
ItthonIMF-együttműködés: Szerdán találkozik Fellegi Tamás Irina Ivascsenkóval

IMF-együttműködés: Szerdán találkozik Fellegi Tamás Irina Ivascsenkóval


Szerdán találkozik Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter Irina Ivascsenkóval, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) budapesti képviseletének vezetőjével - jelentette be a miniszter hétfőn Budapesten.

IMF


Közlése szerint informális tárgyalások folynak addig, ameddig a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és az Európai Bizottság, valamint a magyar kormány mandátumot ad a tárgyalódelegációknak, ami január első napjaiban várható. Fellegi Tamás, a bankadó témáját firtató újságírói kérdésre válaszolva azt mondta: a tárgyalások alatt, a kapott mandátum alapján ésszerű kompromisszumra törekednek majd. Hozzátette: "nem kívánok a médián keresztül üzengetni".


A Nemzetgazdaság Minisztérium november 17-én közölte, hogy az IMF szokásos éves gazdaságpolitikai konzultációjának keretében a kormány megkezdi a tárgyalásokat egy új típusú együttműködésről a Nemzetközi Valutalappal. Egy nappal később Matolcsy György kezdeményezte hivatalosan az IMF és az Európai Unió Bizottságának Budapesten tartózkodó delegációjával egy új típusú pénzügyi megállapodás megkötését.


A kormány november végén a hivatalos IMF delegáció vezetőjének Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési minisztert nevezte meg, tagja pedig Pleschinger Gyula pénzügypolitikáért felelős államtitkár és Rogán Antal, a parlament gazdasági bizottságának fideszes elnöke.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-12-05

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite