2019. április 26., péntek - Ervin
Keresés a tartalomban
ItthonImmár tíz áldozata van az iszapömlésnek

Immár tíz áldozata van az iszapömlésnek


iszapkatasztrófaMeghalt az iszapömlés hetek óta súlyos állapotban lévő idős sérültje. Egy fideszes honatya egészségügyi központot állítana fel Devecseren. Szabó Csaba pedig miniszteri biztosként irányítja a munkálatokat.


Győrben meghalt az október elején történt vörösiszap-ömlés hetek óta súlyos állapotban lévő, idős sérültje. Ő a tízedik áldozata a katasztrófának.


Egy Devecserben felállítandó egészségügyi központ létrehozására tett javaslatot a kormánynak a vörösiszap-katasztrófa miatt a Veszprém Megyei Védelmi Bizottság pénteki ülésén. A szűrőállomásként és orvosi csoportként dolgozó intézmény tavasztól üzemelne.


Ékes József, az ajkai térség fideszes országgyűlési képviselője a testületi ülést követően az MTI tudósítójának azt mondta: azért javasolták a központ létrehozását, hogy pontos állapotfelmérés készüljön a vörösiszappal érintett településeken élő emberek egészségügyi állapotáról, és megnyugtató válaszokat kapjanak azokra a "kósza hírekre", amelyek mérgezett talajról, levegőről és rákos megbetegedésekről szólnak.


A honatya, aki a kármentő bizottság tagja is, kijelentette: a szálló por koncentrátuma a térségben nem haladja meg az egészségügyi határértéket, az ivóvíz nem szennyezett, és mindent megtesznek azért, hogy a térség újra élhető legyen.
Szabó Csabát nevezte ki a mentesítési munkálatok és a földcsere koordináló-egyeztető szerepének ellátására a vörösiszappal elöntött térségben Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter.


A miniszteri megbízott kinevezése 2010. november 5-étől 2011. május 5-éig szól.
A megbízott a Vidékfejlesztési Minisztérium hatáskörébe tartozó valamennyi területen koordinálja a feladatokat és képviseli a minisztériumot - mondta Fazekas Sándor.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-11-05

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite