2019. július 19., péntek - Emília
Keresés a tartalomban
ItthonIndul a nyári főszezoni fogyasztóvédelmi ellenőrzés

Indul a nyári főszezoni fogyasztóvédelmi ellenőrzés

A fogyasztóvédelmi felügyelők nyári idegenforgalmi főszezoni ellenőrzéseket tartanak országszerte június második felétől augusztus végéig - jelentette be Fülöp Zsuzsanna, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) szóvivője szerdán, a Kopaszi gát területén tartott sajtótájékoztatón, Budapesten.

fogyasztovedelem

Ismertette: a fogyasztóvédők kiemelten nézik a vízparti nyaralóhelyek, strandok, wellness és gyógyturisztikai helyek, a nagy tömegeket vonzó fesztiválok és rendezvények területén található vendéglátóipari egységeket, a személytaxi-szolgáltatást, a fiatal korúak dohány- és alkoholtermékek kiszolgálását, a zenés-táncos szórakozóhelyekre vonatkozó előírások betartását.
Fülöp Zsuzsa elmondta: a fogyasztók életének és testi épségének védelme érdekében a hatóság kiemelt figyelmet fordít a vízi játékok, strandcikkek, mutatványos berendezések piacfelügyeleti ellenőrzésére.

A sajtótájékoztatón elhangzott, a vendéglátóipari egységeknél a vizsgálat kiterjed a számlaadás, a felszolgálói díj feltüntetésének, az italok térfogatának, a mérőeszközök hitelességének ellenőrzésére.

A felügyelők célja a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat kiszűrése, ennek során nézik, hogy például a hurka súlyába belemérik-e a csomagolóanyagot, tárcát - mondta a szóvivő, hozzátéve: ellenőrzik, azt, hogy kijelölték-e a dohányzásra szóló területet.
A taxiszolgáltatás ellenőrzéskor vizsgálják, hogy a feltüntetett díjszabást alkalmazzák-e, és bekapcsolták-e a taxamétert - mondta Fülöp Zsuzsanna.

Az NFH szóvivője hangsúlyozta, hogy a gyanúra okot adó játékokat laboratóriumi körülmények között is vizsgálják, továbbá kiemelten figyel a hatóság az illegális utazásszervező tevékenység kiszűrésére.
A bírságolási gyakorlatra vonatkozó kérdésre válaszolva Fülöp Zsuzsanna elmondta, hogy az új fogyasztóvédelmi koncepciónak megfelelően első körben figyelmeztetnek, vagy köteleznek a jogsértés megszüntetésére, súlyos esetben szabnak ki pénzbírságot, amelynek nagysága eltérő mértékű lehet.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2011-06-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite