2019. augusztus 23., péntek - Bence
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeIndul a szakképzés tanéve Nógrád megyében

Indul a szakképzés tanéve Nógrád megyében


Több mint 3200 nappali tagozatos tanulóval, 380 tanárral, szakoktatóval és óraadó tanáraival megkezdődött a tanév a Salgótarjáni Szakképzési Centrum tagintézményeiben. A tanévnyitó ünnepségeken gólyaavatásokkal, iskolai kitűzők, jelvények, nyakkendők átadásával köszöntötték az elsőéveseket. Az igazgatók arra hívták fel a figyelmet, hogy a diákjaik ezen túl az önmaguk viselkedéséért, cselekedeteiért nagyobb felelősséggel tartoznak, és az iskolájukat is képviselik.

szakkepzes1

Képünk illusztráció!


A szakképzés világában az iskolakezdés első két hete rugalmas lehetőségeket biztosít a pótbeiratkozásokra, átjelentkezésekre, vagyis lehetővé teszik, hogy minden egyes tanuló a számára megfelelő oktatást és iskolát válassza. Aki tehát úgy gondolja, hogy a tanulmányainak irányán változtatna, néhány napig még élhet a lehetőséggel.


A Salgótarjáni Szakképzési Centrum balassagyarmati, bátonyterenyei és a salgótarjáni tagintézményeiben idén a legtöbben a szakgimnáziumi képzést választották, a 4+1 éves oktatási forma jó lehetőségeket kínál a szakma-, az érettségi-, és a szakérettségi megszerzése, illetve megfelelő alapot teremt azoknak, akik a továbbtanulást célozzák meg.

 

A tanév sikerességét, a diákok tanulási feltételeit az iskolák és a Salgótarjáni Szakképzési Centrum az intézmények folyamatos korszerűsítésével, hazai és külföldi cégeknél végezhető szakmai gyakorlattal, valamint a tehetségprogramokban, felzárkóztató programokban, s a biztos anyagi hátteret nyújtó ösztöndíjprogramokban való részvétellel támogatják.


Tarnóczi László SSzC

2018-09-04

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite