2019. június 20., csütörtök - Rafael
Keresés a tartalomban
NagyvilágInfluenza - Európa nagy részén magas vagy közepes intenzitású a járvány

Influenza - Európa nagy részén magas vagy közepes intenzitású a járvány


Európa jelentős részén magas, illetve közepes intenzitású az influenzajárvány - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szombaton a Facebook-oldalán.

influenzaegy


Mint írták: az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (ECDC) legfrissebb összefoglalója szerint a február 11. és 17. közötti időszakban a legtöbb európai államban változatlan volt az influenzahelyzet, 19 ország számolt be földrajzilag kiterjedt influenzajárványról, 11 országban emelkedett, tízben viszont már csökkent az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma.


Az ECDC jelentése szerint az adatokból arra lehet következtetni, hogy néhány ország már túljutott a járvány csúcsán, ugyanakkor a kontinens egészét tekintve továbbra is változatlan maradt az influenza aktivitása Európában.


Az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók légúti mintáiból körülbelül fele-fele arányban mutatták ki az influenza A és az influenza B vírusokat az európai influenzafigyelő szolgálat múlt őszi indulása óta - írta az ÁNTSZ.


Az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) legfrissebb, szerdai jelentésében azt írta: még mindig terjed az influenza Magyarországon. A múlt héten több mint 32 ezren fordultak orvoshoz influenzaszerű megbetegedésekkel, kilencezerrel többen, mint az azt megelőző héten.


Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-02-23

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite