2019. március 20., szerda - Klaudia
Keresés a tartalomban
ItthonInfluenza - Már Magyarországot is pirossal jelzik a járványtérképen

Az_igazsag_jar_Onnek_ezo

HIRDETÉS

Influenza - Már Magyarországot is pirossal jelzik a járványtérképen


Már Magyarországot is pirossal jelölte a járványtérképen - a kontinens szinte teljes nyugati felével együtt - az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (ECDC). A piros az ötfokozatú skálán a legmagasabb szintet jelzi.

influenzaegy


Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szombaton a Facebook-oldalán azt írta: már harmadik hete stabilan tartja magát az influenza Európában. A január 28. és február 3. közötti időszakról 27 ország jelentett adatokat az ECDC-nek, közülük 19 számolt be földrajzilag kiterjedt influenzajárványról.


Az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma 22 országban nőtt. Kiemelték, hogy korábban úgy tűnt, Dániában, Görögországban, Írországban és Luxemburgban túljutottak az influenzajárvány csúcsán, ám a múlt héten ott is ismét növekedni kezdett az influenzaszerű megbetegedéssel regisztráltak száma.


A környező országok közül Ausztria, Szlovénia és Horvátország földrajzilag kiterjedt, Szerbia regionális, Románia, Ukrajna és Szlovákia helyi influenzajárványokról adott jelentés az ECDC-nek, illetve az Egészségügyi Világszervezetnek.


Az európai influenza-figyelőszolgálat indulása óta az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók légúti mintáiból fele-fele arányban mutatták ki az influenza A és B vírusokat - írta az ÁNTSZ. Kiemelték: a jelenleg Európában cirkuláló influenzavírusok ellen hatékonyan véd a szezonális influenza elleni vakcina. A védőoltást még mindig érdemes kérni, mivel az oltás után 10-14 nappal kialakul a védettség, Magyarországon pedig az Országos Epidemiológiai Központ jelentése szerint még csak most vált országossá az influenzajárvány, és az influenzaaktivitás egészen áprilisig is eltarthat - írta az ÁNTSZ jelentésében.

Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-02-09

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite