2020. július 7., kedd - Appolónia
Keresés a tartalomban
ItthonInformációkat csorgatott a Vasprefektus Hunvaldnak?

Információkat csorgatott a Vasprefektus Hunvaldnak?


Hunvald György baráti viszonyt ápolt Gergényi Péter volt budapesti rendőrfőkapitánnyal, vele rendszeresen, egy-két havonta egy VII. kerületi Kazinczy utcai étteremben találkozott írja a Magyar Nemzet. A lap szerint a Központi Nyomozó Főügyészségen (KNYF) Golcsa József, Hunvald sofőrje azt állította: Gergényitől 2008 tavaszán Hunvald anyagot, információt kért K. Ferencről, mivel úgy vélte, hogy K. érdeklődik Hunvald után.

 

Gergényi Péter 01


Budapest egykori rendőrfőkapitánya, Gergényi Péter is segítette az elmúlt években Hunvald Györgyöt, Erzsébetváros volt MSZP-s polgármesterét, akit 24 társával együtt bűnszervezetben elkövetett különösen jelentős kárt okozó csalással és más bűncselekményekkel vádolt meg az ügyészség - írja a Magyar Nemzet a birtokába került nyomozati iratokra hivatkozva.


Hunvald György baráti viszonyt ápolt Gergényi Péter volt budapesti rendőrfőkapitánnyal, vele rendszeresen, egy-két havonta egy VII. kerületi Kazinczy utcai étteremben találkozott - mondta el a Központi Nyomozó Főügyészségen (KNYF) 2009. szeptember 29-én tett folytatólagos tanúkihallgatásakor Golcsa József. A sofőr, aki az év februárjáig, azaz Hunvald őrizetbe vételéig csaknem nyolc éven át a volt polgármestert szolgálta, tíz hónapon át tartó vallomássorozatában részletesen kifejtette az ügyről mindazokat a tényeket, amelyeknek szem- és fültanúja volt, illetve amelyeket egykori főnökétől hallott.


Golcsa elmondta: Gergényitől 2008 tavaszán Hunvald anyagot, információt kért K. Ferencről, mivel úgy vélte, hogy K. érdeklődik Hunvald után. Golcsa szerint ezen információkérésre egy mobiltelefonról került sor, melyet állítólag azért kellett eldobnia, mert a polgármester arról korábban Gergényinek telefonált. A sofőr azt állítja: több taxiváltással kellett elmennie egy XI. kerületi, emeletes irodaházba, és a portán egy hölgytől kapta meg egy borítékban a Gergényitől származó, K.-ra vonatkozó anyagot.


Az érintett személy a sofőr szerint leszerelt rendőr, és akkoriban egy zuglói pizzéria tulajdonosa volt. Azt is tudta róla, hogy barátja az egykori fideszes Czibula Csabának, aki később a Vállalkozók Pártja erzsébetvárosi önkormányzati képviselőjeként, majd az erzsébetvárosi gazdasági bizottság SZDSZ-es delegáltjaként tevékenykedett. Czibula Csaba, a Hunvald-ügy jelenleg szökésben lévő - nemzetközi és európai elfogatóparancs hatálya alatt álló - gyanúsítottja.


Forrás: Magyar Nemzet/HÍR PORT24

2010-11-16

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite