2019. május 27., hétfő - Hella
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeIngyenes képzés mikrovállalkozások dolgozóinak

Ingyenes képzés mikrovállalkozások dolgozóinak


képzésMikro- és kisvállalkozók munkavállalóinak képzését kezdi meg a Nógrád Megyei Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány egy nyertes, TÁMOP pályázatnak köszönhetően.


Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében ezer ember tanulhat többek között értékesítési ismereteket és angol nyelvet a következő két évben - mondta Bablena Ferenc projektmenedzser, az alapítvány elnöke hétfőn sajtótájékoztatón Salgótarjánban. A munkavállalóknak december 31-ig kell megállapodást kötniük az alapítvánnyal, a vállalkozásoknak a képzéshez nem kell önerőt biztosítaniuk.

A két éves program a TÁMOP száz százalékos támogatásával, 237,3 millió forintból zajlik - mondta Bablena Ferenc. A térség munkavállalóinak négyfajta képzést biztosítanak, ezek az értékesítési ismeretek, gyakorlati EU ismeretek, cégvezetés, projektmenedzsment, illetve gazdasági és vállalkozási ismeretek, valamint angol nyelv.
A felmerülő költségek, így az utazással, ellátással, tankönyvekkel, vizsgadíjjal és a tanúsítvánnyal kapcsolatos kiadások a Nógrád Megyei Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítványt terhelik.

A képző intézményeket 2011 január elején választják ki közbeszerzési eljárás során, ezután döntenek a kurzusok pontos helyéről és idejéről. Bablena Ferenc azt mondta, azért adták be a pályázatot, mert közismert a régió gazdasági helyzete, vagyis szellemi és anyagi tőkeszegénysége, a projekt pedig a hosszú távú konszolidáció lehetőségét teremti meg.

A cél, hogy növekedjen a munkáltatók versenyképessége, továbbá a résztvevők foglalkoztatottsága és alkalmazkodóképessége, ezáltal pedig biztosított legyen munkahelyük hosszú távú megtartása - tette hozzá.

 

Forrás: MTI/Nógrád24.hu

2010-12-06

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite