2019. május 23., csütörtök - Dezső
Keresés a tartalomban
ItthonIngyenessé tenné a fővárosi tömegközlekedést az MSZP

Ingyenessé tenné a fővárosi tömegközlekedést az MSZP


Horváth CsabaAz MSZP 2013-ig bevezetné a díjmentes közösségi közlekedést Budapesten - mondta Horváth Csaba szocialista főpolgármester-jelölt a párt majálisán, szombaton a Városligetben. Az ingyenes közösségi közlekedést azok vehetnék igénybe, akik legalább négy éve állandó budapesti lakosok, vagy diákként a fővárosban tanulnak - tette hozzá.


A szocialista politikus szerint ezt a parkolási díjbevételekből, valamint abból lehetne finanszírozni, hogy Budapesten bevezetnék a környezetvédelmi zöldzónákat, amelyek használatából 50 milliárd forint bevétele lehet a fővárosnak. Horváth Csaba véleménye szerint a díjmentes utazási lehetőségért a fővárosiak már megdolgoztak. Számításai szerint az intézkedés évi nettó 327 ezer forint megtakarítást jelenthet egy budapesti családnak.


Mint megjegyezte: beharangozta, hogy "lesz egy jó híre", de úgy járt, mint az a szülő, akinek a gyereke hamarabb megkereste az ajándékot. Tarlós István (Fidesz) belesett a szekrénybe, csak a csomagolást látta, de azt mondta, hogy tudja mi lesz a bejelentés - fogalmazott, hozzátéve: ezért most "Pistikének" is szólnak a szavai.


A szocialista főpolgármester-jelölt véleménye szerint vonzóbbá kell tenni Budapestet a gyalogosok, a kerékpárosok és a közösségi közlekedést használók számára. Azt szeretnék, hogy minél többen vegyék igénybe a közösség közlekedést, de ehhez javítani kell a színvonalon, növelni kell a járatsűrűséget, és új vonalakat kell indítani. Ezzel összefüggésben megemlítette azt is, hogy terveik között szerepel a bér-bicikli rendszer bevezetése is.


Horváth Csaba úgy látja: a zöldzónák bevezetése miatt csökken majd az autóforgalom, ezáltal a zsúfoltság, több buszsávot lehet kialakítani, így gyorsabb lehet a buszközlekedés. A további tervek közé sorolta, hogy több tízezer P+R parkolót hoznának létre a városon kívül, Budapesten pedig mélygarázsokat és parkolókat építenének. A szocialista politikus szeretné, ha megújulnának a parkok, a társasházak belső udvarai és a lakótelepek közösségi lakóparkokká alakulnának át. Ezek megvalósításához pályázati lehetőségeket ígért.


Horváth Csaba leszögezte: a Demszky-korszaknak vége. "Minden erőmmel azon leszek, hogy bezárjam a kiskapukat" - jelentette ki. A szocialista főpolgármester-jelölt úgy fogalmazott: szereti Budapestet, és tenni is akar érte. Szavai szerint a fővárosban most "narancssárga riasztás" van, amit olyan estekben ad ki a meteorológia szolgálat, amikor "megbolondul az idő".

2010-05-01

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite