2019. június 26., szerda - János
Keresés a tartalomban
ItthonIngyenes szűrések és tanácsadások

Ingyenes szűrések és tanácsadások

Ingyenes szűrések és tanácsadás mellett mentési bemutató és táncelőadások is várják az érdeklődőket hétvégén az Egészségliget elnevezésű rendezvényen a budapesti Városligetben.

ingyenes szűrés

Ingyenes szűrések és tanácsadás mellett mentési bemutató és táncelőadások is várják az érdeklődőket hétvégén az Egészségliget elnevezésű rendezvényen a budapesti Városligetben.
A felnőttek egyebek mellett részt vehetnek elsősegély oktatáson, érrendszeri vizsgálaton, mammográfián, hepatitisz C szűrésen, onkológiai tanácsadáson, szemnyomás és szemszárazság mérésen, a gyerekeket a többi között allergiás és diétás tanácsokkal várják.

A kisebbeket arcfestés, kézműves foglalkozások, mászófal és vízibicikli is szórakoztatja, míg a színpadon modern tánc, parvati hastánc és jógabemutató színesíti a programokat. Az Országos Mentőszolgálat mentési bemutatót tart, valamint fellép a Madách Musical Tánciskola és a BlinkyBall Akrobatikus Rock & Roll és Kid-Ball csoport. A közönség beszélgetést hallhat a Nemzeti Vese Program nagyköveteivel, Börcsök Enikő és Both András színművészekkel, a vasárnapi programokat pedig a Freeway zenekar koncertje zárja.

A rendezvény célja felhívni a figyelmet az egészség, az egészséges életmód, a prevenció, a biztonság, a sport, a környezetvédelem és a fenntartható fejlődés fontosságára. Idén a Semmelweis Egyetem I. és II. számú Gyermekklinikája kapott lehetőséget arra, hogy az esemény egyik orvos-szakmai együttműködője legyen a Péterfy Sándor utcai Kórház és a Baleseti Sebészet mellett - közölte a szervező az MTI-vel.
A tavalyi rendezvényen több mint 42 ezer regisztrált, ingyenes egészségügyi szűrést és vizsgálatot végeztek el a ligetben a szakemberek.
A szűrésekről, programokról a www.egeszsegliget.hu oldalon olvashatnak az érdeklődők.

 

Forrás: MTI / HÍR PORT 24

 

2011-06-02

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite