2019. március 26., kedd - Irén
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeInternetbankolás Nógrád megyében

Internetbankolás Nógrád megyében

Növekszik az internetbankolás a vállalkozások körében Nógrád megyében / vagy/ Csökkenthető a vállalkozások banki számlaköltsége Nógrád megyében is.

 

netbank


Egyre több kis- és középvállalkozás működésében figyelhető meg fokozott árérzékenység. Míg azonban közvetlenül a gazdasági válság kitörését követően elsősorban az olyan nagyobb költségterheket vizsgálták felül, mint a bér-, vagy éppen a marketing kiadások, addig manapság már az olyan kisebb volumenű költségeket is górcső alá vonják, amilyenek a számlavezetési szolgáltatások díjai.

A fentiekkel összefüggésben jól megfigyelhető egy másik tendencia is a bankolás terén: folyamatosan növekszik az internetbankolás népszerűsége idehaza. 2006 és 2010 között a felhasználók száma 555 ezerről 11 millióra nőtt. Az internetbankolás nemcsak a lakosság, hanem a vállalkozások körében is dinamikusan terjed, amelynek a szakértők szerint az egyik oka, hogy egyre több kis- és középvállalkozás működésében figyelhető meg fokozott árérzékenység.

Manapság több tucatnyi számlacsomag közül válogathatnak a kis- és középvállalkozások. Sokuk azonban ezt inkább a bőség zavaraként éli meg:

„Én mindig azt javaslom, hogy először is gondolják végig, hogy mire akarják használni a számlacsomagot, utána vegyék számba, hogy egy-egy szolgáltatáselemet (pld. pénzfelvétel ATM-ből vagy elektronikus tranzakciók száma) havonta kb. hány alkalommal akarnak igénybe venni. Ezek alapján egy banki szakember segíteni tud abban, hogy melyik számlacsomag lenne a legkedvezőbb a vállalkozás számára. Mi például egyértelmű iránymutatást adunk a kkv-knak a bankolási szokásaik alapján: így a Dinamika Szolgáltatáscsomagot az induló, viszonylag kevesebb banki műveletet végző vállalkozásoknak ajánljuk, az elektronikus számlaforgalmat előnyben részesítőknek az Elektronikus, míg a dinamikusan növekvő, jelentős devizaforgalmat bonyolítóknak a Flotta Szolgáltatáscsomagot javasoljuk." -mondta Varga Zsolt, az MKB Bank balassagyarmati fiókjának értékesítési vezetője.

Az értékesítési vezető elmondása szerint Nógrád megyében a helyi vállalkozások körében is jól megfigyelhető az internetbankolás terjedése, amit jól mutat, hogy például a balassagyarmati, Kossuth Lajos utcai fiókjukban vezetett vállalkozói számlák 68 %-a Elektronikus számlacsomag.


Persze a legtöbb kkv-t az érdekli, hogy számszerűen milyen megtakarítást lehet elérni egy-egy jól megválasztott számlacsomaggal. „Az interneten nagyon sok helyen található bankszámla kalkulátor, amivel pillanatok alatt össze lehet hasonlítani a különböző konstrukciókat.

Mielőtt bevezettük a Dinamika, Elektronikus és Flotta számlacsomagokat, konkrét kalkulációkat végeztünk, hogy milyen nagyságrendű megtakarítást lehet elérni egy-egy jól megválasztott számlacsomaggal. A számításaink azt mutatták, hogy egyes szolgáltatáscsomagok választása esetén - az ügyfél bankolási szokásaitól függően - a megtakarítás éves szinten akár a 800 ezer forintot is meghaladhatja." - mondta Varga Zsolt.

 

HÍR PORT 24

 

2011-08-17

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite