2019. május 20., hétfő - Bernát, Felícia
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeIntézmény- és útfelújítások kezdődnek Salgótarjánban

Intézmény- és útfelújítások kezdődnek Salgótarjánban


Intézmény- és útfelújítások kezdődnek Salgótarjánban, a beruházások során kiemelten figyelnek a peremkerületekre. Korszerűsítenek hét óvodát és új bölcsődei helyeket is létesítenek a nógrádi megyeszékhelyen - jelentette be a város polgármestere pénteken az egyik beruházási helyszínen, a zagyvarónai Vadvirág óvodánál tartott sajtótájékoztatón.

salgotarjan_varoshaza


Fekete Zsolt (MSZP) elmondta: elkezdődött a 2020-ig tartó uniós költségvetési ciklus támogatásainak felhasználása. Kiemelte, hogy olyan intézményeket újítanak fel, amelyek esetében eddig rengeteg pénz úszott el a rezsire az elavult fűtési rendszer, a nem megfelelő szigetelés, a tönkrement csövek miatt. Emellett az is fontos, hogy mennyien veszik igénybe az adott szolgáltatást, épületet, utat - jelezte, hozzátéve: oda akarnak figyelni a peremkerületekre is az elmúlt évekbeli elhanyagoltságuk után.


A zagyvarónai óvodában - 148 millió forintból újul meg 2017 első negyedévére - már zajlanak a munkák. További hat óvodát más-más keretekből újítanak fel, jelenleg 267 millió forintos megítélt támogatás áll rendelkezésre erre a célra. A belvárosi, legnagyobb létszámú óvoda esetében eddig 77 millió forint pályázati pénzről született döntés, ott a rekonstrukcióval párhuzamosan bölcsődei szobákat is kialakítanak.


A "toldozott-foldozott" Csokonai út felújítása 2017 novemberére készül el. A megyei jogú város 9,2 milliárd forintos kerettel rendelkezik a Településfejlesztési Operatív Programban (TOP).


Fekete Zsolt elmondta, döntésre vár még több, 2020-ig ebből a pénzből megvalósítandó projekt. Ezek között említette még két óvoda, két út, a Beszterce tér és a zagyvarónai művelődési központ felújítását, valamint a vásártéri védőnői és fogászati ügyeleti rendelő, továbbá az acélgyári úti orvosi rendelő kialakítását.


Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2016-08-19

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite