2019. augusztus 19., hétfő - Huba
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeIpari park épül Bátonyterenyén

Ipari park épül Bátonyterenyén


A Bátonyterenyei Ipari Park Kft. 454 millió forintos beruházással alakít ki ipari parkot Bátonyterenyén, egy 11,5 hektáros területen. Év végére készül el a beruházás, amelynek alapkövét szerdán tették le a Nógrád megyei városban. Molnár Petra, az ipari park ügyvezetője elmondta: a beruházással és a betelepülő vállalkozásokkal várhatóan 300-500 új munkahely jön létre.

bt_ipari park


Európai uniós támogatással, az Észak-Magyarországi Operatív Program (ÉMOP) keretében valósul meg a projekt, amelynek első eleme a terület alapinfrastruktúrájának kialakítása, a telkek teljes körű közművesítése, második eleme pedig a termelő tevékenységhez kapcsolódó üzemcsarnok felépítése lesz - tette hozzá. Az ipari parkban több mint 46 ezer négyzetméteren lehet épületeket építeni.


Az ügyvezető elmondta: egy bio brikett- és pelletgyártó, egy gumihulladékot környezetbarát technológiával olajjá alakító, és egy gumiőrlő üzem települhet be a közeljövőben az ipari parkba, de dolgoznak egy nyugat-európai bútorgyár és alumíniumszerkezeteket szerelő vállalkozás betelepítésén is.Hozzátette: a bútorgyár önmagában 200-300 munkahelyet hozhat létre.

bt_ipari park001


Nagy-Majdon József (Fidesz-KDNP), Bátonyterenye polgármestere azt emelte ki, hogy a város a rendszerváltás vesztese volt, mert a bányák és az állami vállalatok bezárásával emberek százai, ezrei kerültek utcára, és nem volt reális alternatívájuk, hogy hogyan kerülhetnek ki a munkanélküliségből. Ezért lett Bátonyterenye és térsége a 36 leghátrányosabb helyzetű kistérség egyike, és ezért nevezte ünnepi pillanatnak a beruházást a polgármester.

bt_iparipark004

Becsó Zsolt (Fidesz) országgyűlési képviselő, a Nógrád megyei közgyűlés elnöke arról szólt, hogy a 2000-es évek elején 2.800 munkahelyet sikerült teremteni a megyében zöld- és barnamezős beruházásban a többi között holland, japán, német, amerikai tőke bevonásával, de ez a folyamat hosszú évekre megszakadt. Most újra el kell érni, hogy újabb beruházásokkal újabb munkahelyek teremtődjenek, amelyek hozzájárulnak Nógrád gazdasági fejlődéséhez. Bátonyterenyén egy másik ipari park kialakításába is belekezdtek márciusban a kisterenyei városrészen. A beruházó, a Kisterenyei Ingatlanfejlesztő Kft. 11 vállalkozási területet alakít ki, a beruházás szintén év végére készül el.

bt_ipari park002

A környéken már nagyon sok hasonló kezdeményezés volt, ami végül nem valósult meg. Számos ígéret született, hogy új munkahelyek teremtődnek a térségben, viszont a legtöbb ilyen beruházás, csak ígéret maradt és nem igazán születtek új munkahelyek, amelyek a városban élőknek megélhetést biztosítana. Mi a garancia arra, hogy ez az ipari park valóban megépül és munkahelyeket teremt?


A régóta húzódó projekt mögött egy stabil és elkötelezett beruházó csoport áll. Ahogyan Molnár Petra ügyvezető igazgató asszony is megfogalmazta: a Bátonyterenyei Ipari Park Kft. a legnehezebb akadállyal megküzdött, a megfelelő források rendelkezésre állnak a beruházás megvalósításához. A projektet azzal a céllal indították el, hogy értéket teremtsenek a pénzügyi válság közepette is: minta értékű, nyugat-európai színvonalú ipari parkot létrehozni, mely innovációs jellegű, mind funkcionalitásban, mind design jegyeiben, megjelenésében is.

bt_ipari park003


Jelen körülmények nem rosszabbak, mint amikor a cél megfogalmazódott, és nincs már olyan akadály, amely számottevően befolyásolhatná az ipari park megépülését. A beruházás megvalósítása kapcsán előrehaladott tárgyalások folynak betelepülő cégekkel. A közeljövőben egy sprinkler cső előregyártó, egy bio brikett és pellet gyártó, egy gumihulladékot környezetbarát technológiával olajjá alakító üzem és egy gumiőrlő üzem települhet be. Egy nyugat-európai bútorgyár és egy alumínium szerkezeteket szerelő vállalkozás betelepítésén a kollégákkal a napokban is dolgoznak. Tehát cél az ipari park mielőbbi feltöltése és munkahelyek teremtése.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

Fotó: QCM Consulting

 

 

 

2012-07-05

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite