2019. március 26., kedd - Irén
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeIrodalmi színjátszó napok Balassagyarmaton

Irodalmi színjátszó napok Balassagyarmaton


Tizennégy előadást mutatnak be Balassagyarmaton a 35. Madách Imre Irodalmi és Színjátszó Napok - Kamarajátékok Fesztiválján péntektől vasárnapig - tájékoztatta az MTI-t a rendezvényeknek helyet adó Mikszáth Kálmán Művelődési Központ munkatársa csütörtökön.


Balassagyarmati_Művelődési_Központ


Hegedűsné Jusztin Gizella elmondta: az amatőr, alternatív és szabad színházak kamaraprodukcióinak idei rendezvényén budapesti, győri, székesfehérvári, kőszárhegyi, debreceni, büki, tinnyei, inárcsi, veszprémi csoportok mutatkoznak be, Romániából, Érmihályfalváról a Móka Színjátszó csoport érkezik. A vasárnapi programban versenyen kívül lép fel a helybeli Városi Színkör - tette hozzá.


A színjátszó napokon szakmai műhelybeszélgetéseket is tartanak az amatőr színjátszás fejlesztéséről, ezeken megvitatják, elemzik az előző napi produkciókat is. A fesztivál zsűrijének elnöke Regős János rendező, a Magyar Színjátékos Szövetség elnöke, tagja Ascher Tamás érdemes művész, Kossuth- és Jászai Mari-díjas rendező és Tóth Zsuzsanna színházpedagógus.


A balassagyarmati irodalmi és színjátszó napok története 1964-ben indult. Négy évvel később országos fesztivállá nőtte ki magát, majd 1983-tól már több napos, nemzetközi nem hivatásos színjátszó találkozóvá fejlődött. Ekkortól lett a kamarajátékok fesztiválja, így a műfaj jellegénél fogva több produkció bemutatására és résztvevő meghívására nyújt lehetőséget. 1967-től évente, 1990-től kétévente szervezik meg a programot a Nógrád megyei városban.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2016-02-25

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite