2019. augusztus 19., hétfő - Huba
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeIsmét a kötvénykibocsátás volt a téma Bátonyterenyén

Ismét a kötvénykibocsátás volt a téma Bátonyterenyén keddi rendkívüli testületi ülésén

Nem fogadta el az OTP bank a testület határozatát. Egy mondat volt hibás, miszerint nem tűntették fel, hogy a város mely intézményei kötelesek a számláikat az OTP-nél vezetni. Ennek ellenére nem volt mentes az ülés a vitától.

Lavajné Dóka Éva polgármester már akkor kérte a képviselőket, hogy csak a módosításhoz szóljanak hozzá, mikor még el sem kezdődött az ülés. Nagy Mihály képviselő azonban kifejtette, hogy nagy a gond akkor, amikor két év állt rendelkezésre, a tranzakció előkészítésérÖnkormanyzat_bte, az ülésen részt vett a Bank képviselője és még sem sikerült hiba nélkül elkészíteni a beadandó iratokat. Ismét kitért rá, hogy tisztában vannak-e azok, akik részt vettek az anyag előkészítésében, hogy „mit akasztottak a lakosok" nyakába. A FIDESZ részéről Horváth Tibor kifejtette, hogy a frakció most sem tudja támogatni a város eladósodását.


A polgármester asszony elmondta, hogy lehet siránkozni, hogy semmi nem történik a városban, de lehet - keretek között ugyan - bővíteni. Hangsúlyozta, hogy semmi plusz teher nem kerül a bátonyterenyei lakosok nyakába. A testület 10 igen és 5 nem arányban szavazta meg a módosítást.


Így 849milló Forint érkezik majd a város kasszájába az OTP banktól, amit 20 év alatt fizetnek vissza, 2 év türelmi idővel. A végösszeg pedig meghaladja az 1milliárd 500 millió Ft-ot.

 

Forrás: HÍR PORT24

 

2010-07-14

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite