2019. július 18., csütörtök - Frigyes
Keresés a tartalomban
ItthonIsmét a parlament asztalára kerül a médiatörvény

Ismét a parlament asztalára kerül a médiatörvény


Parlament2Hétfőn szavaz az Országgyűlés az új alkotmány előkészítéséről és a semmisségi törvényjavaslatról. A képviselők elfogadhatják a médiatörvény és médiaalkotmány Európai Bizottság által kezdeményezett módosítását.


A képviselők az Országgyűlés ma 13 órakor kezdődő ülésnapján szavaznak az új alkotmány előkészítéséről és a semmisségi törvényjavaslatról, emellett elfogadhatják a médiatörvény és médiaalkotmány Európai Bizottság által kezdeményezett módosítását. Eredményes választás esetén délután esküt tehet a monetáris tanács négy új tagja.


Lezárul az alkotmányozás előkészítése


A korábbi elképzelésekkel ellentétben az Országgyűlés a kormány helyett a képviselőcsoportokat kéri fel arra, hogy törvényjavaslatot nyújtsanak be március 15-ig az új alaptörvény szövegéről, ha a Ház hétfőn megszavazza az új alkotmány elfogadásának előkészítéséről szóló határozati javaslatot. A Lázár János fideszes és Harrach Péter kereszténydemokrata frakcióvezető javaslata alapján módosult előterjesztéssel a parlament kodifikációs segítségnyújtásra kéri fel a kabinetet.


A médiatörvényről és a médiaalkotmányról is dönthetnek


A parlament akár a médiatörvény és a médiaalkotmány módosításáról is dönthet, de csak akkor, ha az előterjesztéshez benyújtott egyetlen módosító indítvány sem kap támogatást. A kormány által megfogalmazott változtatások a kiegyensúlyozott tájékoztatás szabályozását, a regisztráció és a más tagállami médiaszolgáltatóval szemben alkalmazható szankciók kérdését érintik. A javaslat elfogadásához a jelenlévő országgyűlési képviselők kétharmadának igen szavazata szükséges.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-03-07

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite