2019. augusztus 24., szombat - Bertalan
Keresés a tartalomban
NagyvilágIsmét az Európai Parlament előtt a magyar médiatörvény

Ismét az Európai Parlament előtt a magyar médiatörvény


mediatorvenyNégy európai parlamenti frakció közös határozattervezetet terjeszt elő a magyar médiatörvény alkalmazásának felfüggesztésére.


Meg kell változtatni a magyar médiatörvényt, mert az nincs összhangban a médiaszabadság európai alapelveivel - mondta Martin Schulz, az Európai Parlament szocialista frakciójának német vezetője.
Négy európai parlamenti frakció közös határozattervezetet terjeszt elő a magyar médiatörvény alkalmazásának felfüggesztésére.
A szocialisták, a liberálisok, a zöldek és a baloldaliak közös állásfoglalás-tervezete tartalmazza, hogy az Európai Bizottság az uniós alapjogi charta szempontjából is vizsgálja meg a törvényt, továbbá szabjon ki határidőt ajánlásainak teljesítésére, és ha ezt a magyar fél nem tartja be, indítson hivatalos uniós szabálysértési eljárást. Az összefogó frakciók arra is sürgetnék a kormányt, hogy a törvénynek azokat az elemeit, amelyek nem bizonyulnak megfelelőnek az uniós szerződések "betűje vagy szellemisége szerint", vonja vissza, és ne alkalmazza.


A szavazás csütörtökön várható.
A magyar néppárti képviselőcsoport a közös határozatról szóló megállapodást úgy kommentálta: "bár eddig folyamatosan tagadták a Magyarország elleni rágalomkampány gerjesztését, az MSZP immáron nyíltan az élére állt a Magyarországot megbélyegző határozati javaslatnak, amelyet Tabajdi Csaba, az MSZP európai parlamenti delegációjának vezetője maga is aláírt". Szerintük "világos, hogy a határozati javaslat minden politikai és szakmai megalapozottságot nélkülöz, s tekintettel az Európai Bizottság és a magyar kormány között hamarosan lezáruló egyeztetésekre, annak célja a politikai hisztériakeltés, valamint Magyarország és a soros elnökség lejáratása".

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-02-16

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite