2019. május 25., szombat - Orbán
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeIsmét rengett a föld Nógrád megyében

Ismét rengett a föld Nógrád megyében

 

Újabb földrengés volt Nógrád megyében, Herencsény térségében, amely a január 19-i fölmozgás utórengése - közölte a Magyar Tudományos Akadémia Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriuma szerdán a Facebook-oldalán. Két helyről érkezett bejelentés károkról.

foldrenges11


A 13 óra 13 perckor keletkezett utórengés az előzetes számítások szerint 3,2-es magnitúdójú volt, a földmozgást a lakosság érzékelte. Eddig tíz bejelentés érkezett a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási ügyeletére, kettőben jeleztek káresetet - közölte az MTI-vel az igazgatóság szóvivője.


Angyal Eszter elmondta: az egyik helyen a kémény dőlt tovább, a másik helyszínen pedig újabb repedések keletkeztek egy épületen Cserhátsurányban. Január 19-én 6 kilométeres mélységben a Richster-skála szerinti 4,4-es földrengést, majd 3,4-es utórengést érzékeltek Cserhátsurány térségében, amelyet az obszervatórium adatai szerint több mint 110 településen éreztek. A szakemberek akkor jelezték, hogy utórengésekre is számítani lehet.


Kedden több utórengés is volt, ezek a Richter-skála szerint 1,4-es, 2,3-es és 3-as erősségűek voltak. A térségben utoljára tavaly június 5-én keletkezett jelentősebb, 4,2-es magnitúdójú rengés Érsekvadkert közelében, melyet az adatok szerint három érezhető utórengés követett. Ezek közül a legnagyobb magnitúdója elérte a 3,6-os értéket.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2014-01-22

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite