2019. július 20., szombat - Illés
Keresés a tartalomban
BulvárIsmét fotóbotrány Katalin hercegnő körül

Ismét fotóbotrány Katalin hercegnő körül


Katalin hercegnőről, a brit trón majdani várományosának hitveséről készült intim sajtófotók külföldi felbukkanása szít ismét indulatokat Londonban.

Vilmos

Vilmos herceg - Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fia, aki édesapja után majdan az Egyesült Királyság uralkodója lesz - várandós feleségével rövid téli nyaralásra utazott a hónap elején Mustique egzotikus szigetére.

A jelek szerint azonban a jórészt magántulajdonban lévő karibi szigeten sem sikerült elrejtőzni a lesipuskás fotósok elől, az olasz Chi magazin ugyanis valahogy hozzájutott egy fotósorozathoz, amely az üdülő hercegi párt ábrázolja. Az egyik képen a terhes hercegnő férjébe karolva, bikiniben sétál a tengerparton.

A St. Sames-palota - Vilmos herceg és Károly trónörökös közös londoni hivatala - nyilatkozatban ítélte el a fotók megjelenését. A palota szóvivője szerint a hercegi pár magánéleti jogainak nyílt megsértése a képek nyilvánosságra hozatala.

Az udvarnak már tavaly is meggyűlt a baja ezzel a pletykamagazinnal, amely ősszel 26 oldalas külön mellékletet közölt a félmeztelenül napozó Katalin hercegnő szintén lesből készített képeiből.

Vilmos és Katalin akkor Lord Linleynek, II. Erzsébet királynő néhai húga, Margit hercegnő fiának Chateau d'Autet nevű franciaországi kastélyában nyaralt. A hercegnő bikinifelsőjét óvatlanul levetve éppen a kastély úszómedencéje mellett napozott, amikor egy fotós teleobjektívvel, legalább egy kilométerről lekapta.

Az elmosódott, de így is felismerhető képek közül először a Closer című francia bulvármagazin közölt több újságoldalnyit, majd pedig számos más lap is hozott a fotókból, a legnagyobb terjedelemben a Chi, annak ellenére, hogy a brit királyi ház kártérítési pert helyezett kilátásba minden olyan sajtóorgánum ellen, amely közli a felvételeket.

A Closer elleni pert az udvar meg is nyerte - a magazinnak napi tízezer eurós pénzbírság terhe mellett be kellett szolgáltatnia a fotók eredetijét -, ám a francia bíróság ítélete más országok sajtótermékeire nem vonatkozott.

Az újabb fotóbotrányból akár diplomáciai viszály is kerekedhet, mivel a Chi - csakúgy, mint a Closer - Silvio Berlusconi éppen visszatérni készülő egykori olasz miniszterelnök sajtóbirodalmának tulajdona.

A jövendő uralkodói pár magánéletét néhány hónapon belül harmadszor dúlja fel hasonló incidens: tavaly nyáron egy ausztrál női magazin olyan fotókat közölt, amelyek 2011-es nászútjuk során készültek Vilmosról és Katalinról.

Vilmos 2011. április 29-én esküdött örök hűséget kedvesének. Nászútjuk helyszínét azonban - éppen zavartalan együttlétüket biztosítandó - az udvar annak idején egészen hazaérkezésükig gyakorlatilag államtitokként kezelte, és csak az utazás után derült ki hivatalosan, hogy a hercegi pár a Seychelle-szigeteken töltött tíz napot.

Az udvar annak idején külön kérte, hogy a sajtó - amely a nagy titkolózás ellenére megneszelte a helyszínt - hagyja békén az újdonsült házaspárt a nászút idejére, az ausztrál Woman's Day magazin azonban mégis lehozott tizenöt felvételt. Ezek némelyikén Katalin szintén bikiniben, Vilmos pedig sortban volt látható, amint kézen fogva andalognak a tengerparton. Más képek tengeri fürdőzés közben ábrázolták a majdani királyt és hitvesét.

Londonban az ilyen esetek különösen súlyos megítélés alá esnek azóta, hogy Vilmos édesanyját, az 1997-ben Párizsban autóbaleset áldozatává vált Diana hercegnőt a szó szoros értelmében élete utolsó pillanatáig kíméletlenül hajszolták a bulvárfotósok. A Dianát szállító autót is fotósok motoros falkája üldözte, amikor a szerencsétlenség történt.

Forrás: MTI/ HÍR PORT24

 

 

2013-02-13

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite