2019. augusztus 21., szerda - Sámuel
Keresés a tartalomban
BulvárIsmét Malawiba látogatott Madonna

Ismét Malawiba látogatott Madonna


MadonnaA popdíva ma rakja le a Raising Malawi Akadémia elnevezésű lányiskola alapkövét. Jótékonysági körútra Malawiba érkezett hétfőn Madonna. Az amerikai popdíva által alapított Raising Malawi nevű alapítvány közleménye szerint Madonna hétfőn felkereste a fővárostól Lilongwétól nyugatra fekvő millenniumi falut, amelyet az Egyesült Nemzetek Szervezet kezdeményezésére hoztak létre.


Az amerikai popsztárt a falulátogatásra elkísérte a neves közgazdász, Jeffrey Sachs, aki az ENSZ-kezdeményezés mentora.
Madonna kedden rakja le az alapkövét a Raising Malawi Akadémia elnevezésű lányiskolának. Az énekesnő 15 millió dollárt áldoz az iskolára, amely a tervek szerint 2011-ben készül el a fővárostól, Lilongwétől 10 kilométerre fekvő Chinkotában.


Az új akadémián az ország 28 körzetéből ötszáz diák tanulhat majd. Az iskola hasonló lesz Oprah Winfrey Dél-Afrikában alapított leányiskolájához, a tanított tantárgyak közül a matematikára és a természettudományokra helyezik majd a hangsúlyt.
Madonna 2006-ban, első látogatása után hozta létre a Raising Malawi nevű alapítványt, amely élelmezéssel, oktatással és orvosi ellátással igyekszik segíteni az egyik legszegényebb és az AIDS által leginkább sújtott afrikai ország lakóin. A 12 milliós Malawiban közel 500 ezer gyerek vesztette el legalább egy szülőjét az AIDS miatt. Madonna négy gyermeke közül kettőt szintén Malawiból fogadott örökbe.

2010-04-06

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite