2019. június 21., péntek - Alajos
Keresés a tartalomban
ItthonIsmét rendőrkézen Repülős Gizi

Ismét rendőrkézen Repülős Gizi


Ismét rendőrkézre került a Repülős Gizi néven elhíresült veterán besurranó tolvaj, de miután elismerte a terhére rótt lopást, szabadlábon védekezhet - mondta el az MTI-nek hétfőn a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Repülős Gizi


Kocsis Tünde alezredes közölte: a reggeli órákban kapuváron figyeltek fel az idős miskolci asszonyra, aki több házba is bement, azoknak pedig, akik látogatása okáról kérdezték, ellentmondó válaszokat adott. Az egyik családi háznál egy polgárőrrel találta szembe magát, aki értesítette a rendőröket, és a járőrök kiérkezéséig visszatartotta a hívatlan látogatót. Az igazoltatás során derült ki, hogy ismét Repülős Gizivel van dolguk az egyenruhásoknak, akik az egyik közeli bokor alatt aranyláncokkal és -gyűrűkkel teli ékszertartó ládát találtak.


K. Sándorné Bodnár Gizella az 1950-es években vált ismert tolvajjá. A Repülős Gizi nevet azért kapta, mert gyakran közlekedett belföldi légi járatokkal. Az asszony elismerte, hogy egy kapuvári családi házba a nyitott ajtón surrant be; a 700 ezer forint értékű ékszert onnan lopta. A megdöbbent tulajdonosokat a rendőrök értesítették ékszereik eltűnéséről, és arról, hogy értékeiket a kapitányságon átvehetik - tette hozzá Kocsis Tünde.


Utoljára július hetedikén fogták el Repülős Gizit a megyében; akkor a Kapuvártól légvonalban alig húsz kilométerre fekvő Hegykő egyik udvarán figyeltek fel rá. Akkor csak lopás kísérlete miatt indult eljárás ellene.


A nőt korábban összesen 22 és fél évi fegyház-, illetve börtönbüntetéssel sújtotta a bíróság.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2011-08-15

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite