2019. május 19., - Ivó, Milán
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeIsmét Székyné Sztrémi Melinda a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje Salgótarjánban

Ismét Székyné Sztrémi Melinda a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje Salgótarjánban


Székyné Sztrémi Melindát indítja polgármesterjelöltként a Fidesz-KDNP az őszi önkormányzati választáson Salgótarjánban - jelentette be Becsó Zsolt, a Fidesz Nógrád megyei elnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján, a nógrádi megyeszékhelyen.

Székiné


Becsó Zsolt hangsúlyozta: jelöltjük, aki "nyolc éve eredményesen vezeti a salgótarjáni önkormányzatot', széles társadalmi támogatottságot élvez, maga mögött tudhatja a Fidelitas, a Lungo Drom, a Keresztény Értelmiségi Szövetség, a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség, a Magosz és a Nemzeti Fórum helyi képviselőinek támogatását.


A megyei pártelnök kifejtette: 2006-2010 között Salgótarján újrapozícionálása, a "jövőbe vetett hit megerősítése" volt a városvezető feladata, a következő négy év az adósságkonszolidációról szólt. Székynének sikerült újra "Magyarország fejlesztési térképére visszahelyezni a várost" - jelentette ki Becsó Zsolt.


Hozzátette: a következő ciklus tétje, hogy Salgótarján képes lesz-e olyan mennyiségű fejlesztési forrás lehívására, amely a felzárkózáshoz szükséges. Becsó Zsolt szerint, ha a folytatás mellett dönt a lakosság, akkor "képesek leszünk a központi régióhoz való csatlakozásra", ellenkező esetben végleg a kelet-magyarországi és dél-szlovákiai "depresszió-övezet" részévé válik Salgótarján. Székyné Sztrémi Melinda emlékeztetett, hogy az áprilisi országgyűlési választáson a Fidesz-KDNP kapta a legtöbb szavazatot a városban, ez szerinte annak volt köszönhető, hogy a salgótarjániak még emlékeztek arra, a Gyurcsány- és Bajnai-kormány idején gyakorlatilag csődközeli helyzetbe került a város, míg az Orbán-kormány az önkormányzati adósságkonszolidáción túl egyedi kormánytámogatást biztosított a programjaikhoz. A polgármester közölte: ma már olyan térségszervező erő a salgótarjáni önkormányzat, amely akár az önerőt is biztosítani tudja a környező településekkel közös programokhoz.


A jelölt a gazdaságfejlesztést, a munkahelyteremtést és a fiatalok megtartását jelölte meg a legfontosabb céljai közt. Ennek elérésére többek közt az üvegiparra és a járműiparra építve alakítanák át a képzést és indítanák felsőfokú képzést, folytatnák a város szociális rehabilitációját, energetikai fejlesztéseket hajtanának végre az önkormányzati ingatlanokban és a lakótelepeken, a hazaváró ösztöndíjprogramjukat kibővítenék és fiataloknak adnának önkormányzati lakást a belvárosi garzonházban, valamint telket jelölnének ki a rehabilitálandó Idegér-városrészben.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2014-07-04

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite