2019. május 23., csütörtök - Dezső
Keresés a tartalomban
BulvárIszapkárosultakon segít Angelina Jolie és Brad Pitt

Iszapkárosultakon segít Angelina Jolie és Brad Pitt


Angelina JoliA Magyarországon tartózkodó hollywoodi sztárpár csütörtökön jelezte: támogatni kívánják a Magyar Vöröskereszt munkáját Devecseren és Kolontáron.


Angelina Jolie, az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) jószolgálati nagykövete és Brad Pitt, a Jolie-Pitt Alapítvány társelnöke csütörtökön bejelentették, hogy támogatást adnak a Magyar Vöröskeresztnek az Ajka térségében bekövetkezett vegyianyag katasztrófa áldozatainak megsegítésére.


"Nagyra értékeljük, hogy Jolie asszony és Pitt úr ilyen módon fejezi ki együttérzését a vörösiszap-katasztrófa áldozatai iránt" - mondta Habsburg György, a Magyar Vöröskereszt elnöke. "A Jolie-Pitt Alapítvány nagylelkű adományából a vörösiszap-károsult családok életkörülményeinek helyreállítását segíti szervezetünk" - hangsúlyozta az elnök.


"A Magyar Vöröskereszt fáradhatatlanul dolgozik, hogy normalizálja a nyugat-magyarországi ökológiai katasztrófa során veszteségeket, sérüléseket szenvedett, kitelepített emberek helyzetét"- nyilatkozta Angelina Jolie.
"Míg a mérgező iszapkatasztrófa áldozatai azon aggódnak, hogy hogyan fogják újjáépíteni otthonaikat, közösségeiket, fontos, hogy segítsük a katasztrófákra elsőként reagáló szervezeteket, például a Magyar Vöröskeresztet, amelynek elkötelezett munkatársakból és önkéntesekből álló csapatai az érintett lakosság legalapvetőbb szükségleteinek biztosításán fáradoznak" - tette hozzá Brad Pitt.


Alig néhány órával a baleset után a Magyar Vöröskereszt munkatársai és önkéntesei munkába álltak és segítették az evakuálást, keresőcsapatokhoz csatlakoztak és házról házra jártak, hogy segítsék a túlélőket és a mentésre szorulókat. A segélyszervezet a helyi önkormányzatokkal együttműködésben élelmiszerrel, vízzel, védőmaszkokkal és kesztyűkkel látta el az embereket, elsősegélyt nyújtott, és folyamatosan segíti a mintegy 7000 érintettet - közölte a Magyar Vöröskereszt Sajtóiroda.


A sürgősségi segítségnyújtási szakasz befejeztével a Magyar Vöröskereszt elindítja újjáépítési és helyreállítási programját. A Magyar Vöröskereszt munkatársai és önkéntesei, akik a baleset első perceitől szolgálatot teljesítettek, folyamatos szükségletfelméréssel követik nyomon az igényeket, hogy biztosítsák a források és hozzájárulások leghatékonyabb felhasználását.

 


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-11-04

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite