2019. május 20., hétfő - Bernát, Felícia
Keresés a tartalomban
ItthonIszapömlés: A diszpécser a negyedik gyanúsított?

Iszapömlés: A diszpécser a negyedik gyanúsított?


iszapkatasztrofa2Újabb, immár a negyedik gyanúsítottat hallgatta ki a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) a vörösiszap-katasztrófa ügyében - értesült a Magyar Nemzet.


A napilap szerint a halálos tömegszerencsétlenséget okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel gyanúsították meg a Magyar Alumíniumtermelő és Kereskedelmi Zrt.-nél az iszapkatasztrófa éjszakáján ügyeleti szolgálatban lévő diszpécsert.


Az újság úgy tudja: Sz. Tibort azzal gyanúsítják, hogy elmulasztotta értesíteni a katasztrófahelyzetek kezelésére összeállított intézkedési tervekben megjelölt hatóságokat a gátszakadás bekövetkezéséről. A férfi tagadta, hogy bűncselekményt követett volna.


A Magyar Nemzet és a Magyar Hírlap is beszámolt csütörtöki számában arról, hogy a Budapesti Ügyvédi Kamara előzetes vizsgálatot rendelt el Magyar Györggyel, az iszapkatasztrófa több károsultjával szerződésben álló ügyvéddel szemben. Magyar egyik kollegája, Léhmann György siófoki ügyvéd szerint törvénytelen és etikátlan tartalmú szerződéseket kötött. Magyar György a Magyar Nemzetnek kijelentette: szerződései minden szempontból törvényesek, azok megkötésénél nem követett el szabálytalanságot, ezért áll a vizsgálat elé.


A Népszava arról számol be: az iszapkárosultak javára összegyűjtött 1,6 milliárd forintnak eddig csak jelentéktelen hányadát juttatták el a rászorultaknak. Az összegből 1,2 milliárd forintot lekötöttek, mert abból ingóságokat, például bútorokat akarnak venni a rászorultaknak, de csak azután, ha azok már ingatlanhoz jutottak.


Forrás: Magyar Nemzet/Magyar Hírlap/Népszava/HÍR PORT24

2010-12-16

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite