2019. május 19., - Ivó, Milán
Keresés a tartalomban
NagyvilágIszlámellenes film - Hatalmas rendőri készültség Párizsban

Iszlámellenes film - Hatalmas rendőri készültség Párizsban


Jelentős rendőri készültséget rendeltek el szombaton Párizs egyes részein az iszlámgyalázó amerikai amatőr videofilm és a francia Mohamed-karikatúrák ellen szerveződő tüntetések miatt. A kora délutáni órákig azonban nem történtek megmozdulások a francia fővárosban.

iszlamellenesfilparis


Jean-Marc Ayrault francia miniszterelnök szerdán jelentette be, hogy a kormány nem engedélyezi újabb iszlamista tüntetés megtartását. Ennek ellenére a közösségi oldalakon Párizs mellett több francia nagyvárosban is tiltakozó tüntetéseket hirdettek meg. A francia muzulmán vezetők és imámok a pénteki imán nyugalomra szólították fel a híveket, és arra kértek mindenkit, hogy ne vegyenek részt a betiltott megmozdulásokon. Manuel Valls belügyminiszter pénteken azt közölte, hogy nincs ok aggodalomra Franciaországban, de ennek ellenére a "leghatározottabb utasítást" adta minden iszlamista megmozdulás betiltására.


Többek között a Párizs belvárosában található nagymecset környékére, az Eiffel-torony közelében lévő Trocadéro térre és a nyugati városrészbe hirdettek tiltakozó megmozdulásokat. A mecset környékén és a Trocadéro közelében is tucatnyi, rohamrendőrökkel teli furgont lehetett szombaton látni.


Múlt szombaton mintegy 250 iszlamista tüntető próbált meg az amerikai nagykövetség épülete előtt tiltakozni az iszlámellenes film miatt. A nem engedélyezett megmozdulásra érkezők közül 150 embert előállítottak a rendőrök személyazonosságuk igazolására. Egy 24 éves férfit szombat délelőtt három hónap szabadságvesztésre ítéltek, amiért a múlt heti megmozduláson teleszkópos botot találtak nála. A tárgyaláson azt állította, hogy elővigyázatosságból vitt magával fegyvert a tüntetésre, mert attól tartott, hogy "zsidó szélsőségesek" provokálják majd.


Szombat reggel az ország nyugati részén lévő La Rochelle-ben őrizetbe vettek egy férfit, akit azzal gyanúsít a rendőrség, hogy a Mohamed-karikatúrákat szerdán közlő szatirikus hetilap, a Charlie Hebdo főszerkesztőjének megfigyelésére és lefejezésére buzdított egy iszlamista honlapon.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-09-22

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite