2019. július 19., péntek - Emília
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeÍtéletet a bozótvágós gyilkos ügyében

Ítéletet a bozótvágós gyilkos ügyében

Ítéletet hirdet a bozótvágó késsel gyilkoló salgótarjáni férfi ügyében ma első fokon a Nógrád Megyei Bíróság. A vádlott, aki megölte volt élettársát és annak új barátját 2009 decemberében Salgótarján belvárosában, az eljárás során bűnösnek mondta magát.

bozotvagosgyilkos

A férfit előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberöléssel vádolja az ügyészség.

A vádirat szerint Fekete László és volt élettársa, K. Kitti 2003 őszén ismerkedtek meg, hatéves kapcsolatuk 2009 nyarán romlott meg, amikor a nő új kapcsolatot alakított ki munkahelyi főnökével, K. Krisztiánnal.

A vádlott 2009. december 14-én az aznap vásárolt, 49 centiméter pengehosszúságú, 5-7 centiméter szélességű bozótvágó késsel kaszabolta le a sértetteket Salgótarjánban egy belvárosi üzlet előtt, illetve benn az üzletben, miután bement a menekülő férfi után.

Fekete László vallomását sírva tette meg a tárgyaláson. Azt mondta, bűnösnek érzi magát, azóta minden nap azzal kel, azzal fekszik, amit tett. Iszonyatosan bánja, megbocsáthatatlannak tartja, amit tett, elvette a szülőktől a gyerekeiket, családokat tett tönkre - mondta. Úgy fogalmazott azonban, hogy amit tett, szerelemből tette.

A büntetlen előéletű, pénzügyi-számviteli ügyintéző végzettségű, a bűncselekmény előtt a Salgótarjáni Kistérségi Társulás esélyegyenlőségi koordinátoraként dolgozó Fekete László ismételten kitért arra, hogy K. Kitti mindennél többet jelentett neki.

Elmondása szerint 14-én este az uszodába menet látta meg K. Krisztiánt és volt élettársát, akivel sokadszorra is megpróbált beszélni, mert nem volt kielégítő válasza arra, hogy miért lett így vége hat évnek, és a nő soha nem mondta neki, hogy nem szereti. Mivel egy november 28-i találkozásuk után Fekete László gyógyszerekkel akart véget vetni az életének, azt is meg akarta kérdezni, hogy a nő miért nem ment be hozzá a kórházba, és hogy miért nem köszöntötte fel 7 éves kisöccsét, akinek előző nap volt a születésnapja.

Mondta a nőnek, hogy szereti, és megsimogatta az arcát - idézte fel Fekete László, azt állítva, nem emlékszik rá, hogyan történt a bűncselekmény. Mint folytatta, a pár kézen fogva indult el, neki pedig "elborult az agya". "Biztos, hogy Krisztiánnak mentem, nem Kittinek" - mondta, és állítása szerint arra nem is emlékezett, hogy a nőt bántotta.

"Esküszöm, hogy nem emlékszem rá, hogy történt" - állította, a bíró kérdésére ugyanakkor azt válaszolta: "csak én csinálhattam".

Fekete László a nyomozás során nem vállalta a poligráfos vizsgálatot, mert "nem látta értelmét". Az üzletben történteket az ipari kamera rögzítette. Az előzetes letartóztatásban lévő férfi korábbi két öngyilkossági kísérlete után elkövetett egy harmadikat is: 2011. február 14-én éjszaka a börtönben próbálta felakasztani magát.

Ügyében igazságügyi orvos és elmeorvos szakértőket is meghallgat majd a bíróság.

 

HÍR PORT 24

 

2011-07-04

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite