2020. február 26., szerda - Edina
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeIttas motoros okozott balesetet Salgótarjánban

Ittas motoros okozott balesetet Salgótarjánban


A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában egy személyi sérüléssel és egy anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök - közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a NÓGRÁD24.hu-val.

0805balesetnograd

Fotó: police.hu


Salgótarjánban, a Csokonai úton közlekedett Honda típusú motorkerékpárral egy 37 éves férfi 2019. augusztus 4-én 18 óra 20 perckor, amikor haladása során hátulról nekiütközött egy, az úttest szélén parkoló személygépkocsinak. A balesetben a motoros, illetve az autóban tartózkodók közül ketten megsérültek. A 37 éves férfi alkoholszondás ellenőrzése pozitív eredménnyel zárult.


A megye területén további egy anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök. A rendőrség a balesetek körülményeit vizsgálja.


A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy az ittas vezetés és a bódító szer hatása alatt való járművezetés negatív hatást gyakorol a közlekedés biztonságára és a vezetés minőségére. Az ittas vezetők - a befolyásoltság szintjétől és egyéb tényezőktől függően - általában nem képesek a jármű biztonságos vezetésére. Szeszes ital fogyasztásának hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, lassabban mozognak a szemet mozgató izmok, s a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek. Mindezek mellett a jármű kezelésében, egyenesben tartásában, a veszélyek észlelésében, valamint elhárításának képességében is kedvezőtlen változások történnek, melyek az alkoholos befolyásoltság növekedésével tovább fokozódnak. További jelentős kockázatot jelent az, hogy az ittas vezetők általában a megengedett sebességet is túllépik.


Az ittas járművezetés elkövetésével a járművezető nemcsak önmagát veszélyezteti, hanem utasait és a közlekedés más résztvevőit is.

 

Forrás: POLICE

2019-08-05

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite