2019. április 25., csütörtök - Márk
Keresés a tartalomban
ItthonItt az új kormánynévsor: már az államtitkárok is megvannak

Itt az új kormánynévsor: már az államtitkárok is megvannak


Négy csúcstárcát és további négy minisztériumot tervez Orbán Viktor. A csúcstárcák "minisztériumait" államtitkárok irányítják majd. Noha Orbán Viktor, a Fidesz elnöke rendszerint elhárítja a kormánylistára vonatkozó kérdéseket, a Népszabadság úgy tudja, már nemcsak a miniszterek, de már az államtitkárok névsora is megvan.


A lap szerint Orbán négy csúcstárcát és további négy minisztériumot tervez. Semjén Zsolt, a KDNP elnöke koalíciós miniszterelnök-helyettes lesz, Varga Mihály Orbán Viktor kabinetfőnöki székébe kerül, napi operatív felelős lesz, a kapcsolattartó a csúcstárcák és a miniszterelnök között, lehet, hogy ő is miniszterelnök-helyettesi pozícióban.


Navracsics Tibor kancelláriaminiszter, Matolcsy György nemzetgazdasági csúcsminiszter, Fellegi Tamás infrastrukturális csúcsminiszter, Réthelyi Miklós pedig humán csúcsminiszter lesz. A magyar diplomácia irányítója Martonyi János, a belügymininiszter Pintér Sándor, a honvédelmi miniszter Hende Csaba lesz, az agrártárca élére pedig Fazekas Sándor kerül.


A csúcstárcák "minisztériumait" államtitkárok irányítják: Répássy Róbert az igazságügyi, Balog Zoltán a roma integrációs, Szászfalvi László az egyházügyi, Győri Enikő az EU-államtitkárságot vezetheti. Államtitkári posztra számíthat Nyitrai Zsolt (infokommunikációs), Olajos Péter (megújuló energiák), Halasi Tibor (vagyongazdálkodás), valamint kereszténydemokrata politikusok is.


Hoffmann Rózsa az oktatásért, Soltész Miklós a szociális ügyek vagy az ifjúsági területért felel az úgynevezett humán csúcstárcánál, az egészségügyek irányítására Szócska Miklós esélyes.
A Fidesz soproni egyészségpolitikusa, Molnár Ágnes, mégpedig az infrastrukturális csúcstárcánál a fejlesztésekért felelhet. Simicskó István honvédelmi államtitkár lehet.

 

Forrás: Népszabadság/Nógrád24.hu

2010-04-28

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite