2019. április 22., hétfő - Csilla
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeItt van az otthonunk, itt van a jövőnk! – aláírták a szerződéseket

Itt van az otthonunk, itt van a jövőnk! - aláírták a szerződéseket

2015. november 7-én, szombaton a városházán ünnepélyes keretek között írták alá az „Itt van az otthonunk, itt van a jövőnk!" ösztöndíj-pályázat szerződéseit.

ittajovonk

Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlése 2013-ban alapította meg az „Itt van az otthonunk, itt van a jövőnk!" ösztöndíj-programot. Ennek keretében az önkormányzat ösztöndíj formájában pénzbeli támogatást nyújt azon fiatalok számára, akik vállalják, hogy felsőfokú tanulmányaik befejezését követően salgótarjáni székhelyű, vagy telephelyű munkáltatóval foglalkoztatásra irányuló jogviszonyt létesítenek.

A rendelet értelmében az ösztöndíj összege 50.000 Ft/hó (fél évente 5 hónap) a képzési és kimeneti követelményekben meghatározott képzési időtartam alatt. Az első évben hét diák ösztöndíj támogatására volt lehetőség.

A 2014. évi önkormányzati választás után Dóra Ottó polgármester havi nettó 50 ezer, Dániel Zoltán és Fekete Zsolt alpolgármesterek havi nettó 30-30 ezer forintot ajánlottak fel az ösztöndíjalapba, a baloldali összefogás és a Fidesz-KDNP frakciók tagjai, valamint a Jobbik képviselője tiszteletdíjuk fentiekhez arányosított részét szintén felajánlották e nemes cél támogatására. Ennek köszönhetően a 2014-15-ös tanévben további két diák, összesen kilencen részesültek az ösztöndíjban.

A szombati ünnepségen a városi önkormányzat nevében Dániel Zoltán alpolgármester írta alá a szerződéseket. Mint elmondta, ezúttal is kilenc főiskolán vagy egyetemen tanuló fiatal támogatására nyílott lehetőség, valamint örömét fejezte ki, hogy az első ösztöndíjasok közül egy diák már diplomázott, és a szerződésben rögzítetteknek megfelelően választott salgótarjáni munkahelyén dolgozik.

Forrás: Salgotarjan.hu/NOGRAD24

 

 

2015-11-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite