2019. június 19., szerda - Gyárfás
Keresés a tartalomban
ItthonIvády Gábor kilépett az LMP-frakcióból

Ivády Gábor kilépett az LMP-frakcióból


Ivády GáborIvády Gábor csütörtöki hatállyal kilép az LMP parlamenti frakciójából és a pártból is - jelentette be a képviselő szerdai, parlamenti sajtótájékoztatóján. A politikus hite megrendült abban, hogy lehet más a politika.


Mandátumáról viszont nem mond le, a jövőben függetlenként akar tovább dolgozni az Országgyűlésben. A sajtótájékoztatón döntését többek között azzal indokolta, hogy habár a párt alapítói közé tartozik és sokat dolgozott annak sikeréért, "az utóbbi időben a lojalitásom és a hitem abban, hogy lehet más a politika, megrendült".
Szerinte a párton belül olyan folyamatok indultak el, amelyek rossz irányba mutatnak. Úgy látja, a jelenlegi LMP "mind retorikában, mind az ügyeknek a súlyozásában, mind a hatalmi erőknek a kialakulásában és az ehhez felhasznált eszközökben" egy belvárosi, liberális rétegpártra hasonlít.
Elmondta, hogy a korábbi kampányok során gyakran feltették neki a kérdést, hogy az LMP "nem az új SZDSZ-e", de ő erre mindig nemmel válaszolt. Szavai szerint midig azt mondta, hogy erre az jelent garanciát, hogy ő is a párt tagja, de ezt tovább nem vállalja.
Az MTI kérdésére azt felelte, hogy az ellene indított etikai vizsgálat az utolsó csepp volt a pohárban, de nem emiatt, hanem ideológiai alapon hozta meg döntését. Hangsúlyozta, hogy bármilyen támogatást vett át a párt részére, mindig csak az LMP érdekeit nézte és nem csalt, nem sikkasztott.
Korábbi sajtóhírek arról számoltak be, hogy tavasszal, az országgyűlési választások első fordulója után a politikus - aki az egyetlen LMP-s polgármester - közel félmillió forintot kapott egy magánszemélytől, de a pénzt nem fizette be a pártkasszába. Ezt követően az LMP etikai bizottsága kizárta a pártból, de fellebbezése után a politikai tanács megrovásra változtatta a döntést. A párt keddi frakcióülésén tárgyalták az esetet, de nem hoztak döntést.
Ivády Gábor Ivád polgármestereként dolgozott az előző ciklusban is és sok vezető hírben szerepelt a község általa. A választásokon szoros küzdelemben nyert Valyon László (FIDESZ) jelölttel szemben. 138-114 szavazatszámokkal.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2010-10-20

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite