2019. július 19., péntek - Emília
Keresés a tartalomban
KultúraÍzi rájder, öcsém! Karácsonyra a mozikban lesz az Üvegtigris 3

Ízi rájder, öcsém! Karácsonyra a mozikban lesz az Üvegtigris 3


A szerethető balfácán büfést, Lalit ráengedjük Budapestre - mondta Rudolf Péter, az Üvegtigris 3 című film főszereplője, egyben rendezője a stáb szerdai fővárosi sajtótájékoztatóján; a vígjáték forgatása jövő hétfőn kezdődik, a bemutató december 16-án lesz.

üvegtigris3


"Két évet dolgoztunk a forgatókönyvön. A történet másmilyen lesz, mint az előző kettő volt, több szálon fut, a vidéki büféskocsi és környéke mellett fontos helyszín lesz Budapest, belépnek új szereplők, köztük Kamarás Iván és három nő, ugyanakkor az első két Üvegtigris-filmből ismert hat barát természetesen megmarad" - emelte ki Rudolf Péter, aki a stáb tagjaival együtt volt jelen a rendezvényen.

Mint hozzátette, az Üvegtigris 3 személyesebb lesz az előző két mozinál, emellett pörgősebb, és "a filmkészítés szempontjából nagyobb kihívást jelent", de "a lényeg a röhögés".

Az első Üvegtigris 2001-ben készült, és bár a mozikban nem aratott zajos sikert (120 ezer nézőt vonzott), televíziós bemutatója és DVD-kiadása után (ebből napjainkra mintegy 90 ezer darabot adtak el) kultfilmmé vált. A történetben szereplő hat barát - Lali, az Amerika-mániás büfés (Rudolf Péter), Gaben, az autónepper (Reviczky Gábor), Róka, a piti csencselő (Gáspár Sándor), Sanyi, a félnótás hajléktalan (Horváth Lajos Ottó), a babettás Csoki (Csuja Imre) és a szaxizó Cingár (Szarvas József) - a maga módján akar boldogulni, és miközben rendre kudarcot vallanak, elképesztő kalandokba keverednek.

Az Üvegtigris 2-őt 2006-ban mutatták be, és az utóbbi 15 év legsikeresebb premierjét produkálta (az első hétvégén 120 ezren látták), végül 310 ezren nézték meg. Az első két filmet a Pest megyei Tinnyén és környékén forgatták.

"A harmadik film magában hordozza majd az Üvegtigris erényeit. Megint lesz például egy különleges jármű benne, de sok minden változik, mert csak így láttuk értelmét a folytatásnak" - fogalmazott Rudolf Péter, aki szerint az Üvegtigrisben a humor mellett azért az is benne van, milyen feszültségek halmozódtak fel Magyarországon az elmúlt húsz évben.

 

üvegtigris3_1


A film egyik producere, Pataki Ági arról beszélt, hogy tanultak az Üvegtigris 2 idején történtekből (akkor a bemutató előtt két héttel kikerült az internetre egy nem teljesen kész változat), és most titoktartási szerződések védik a forgatókönyvet.

Producertársa, Kovács Gábor elmondta, hogy az Üvegtigris 3 mintegy 300 millió forintból készül: a költségvetés 20 százalékát a Magyar Mozgókép Közalapítvány (MMKA) gyártási támogatása adja, a rendezőnek és a producernek az Üvegtigris 2 után is jár normatív támogatás, számolhatnak 20 százalékos adókedvezménnyel, 30-35 százalék pedig a magánszférából érkezik.

"Egyelőre 10 százalék hiányunk van, ennek eltüntetését újabb támogatók bevonásától reméljük, ha ez nem sikerül, személyesen vállaljuk a következményeket" - fogalmazott Kovács Gábor, aki az Üvegtigris 2-höz hasonló nézőszámot vár. Pataki Ági egy kérdésre válaszolva kiemelte: a film egyik helyszíne az Európa Hajó, ahonnan a Dunával, a hidakkal és az épületekkel a háttérben gyönyörű budapesti látkép áll össze, ezért a Fővárosi Önkormányzathoz is beadtak egy támogatási kérelmet, és remélik a kedvező elbírálást.

Az MTI kérdésére Kovács Gábor közölte: a forgatás jövő hétfőn kezdődik, hat héten át, július végéig tart, a bemutató pedig december 16-án lesz 40 kópiával.

Az Üvegtigris 3 forgatókönyvét Buss Olivér Gábor, Hársing Hilda és Rudolf Péter írta, az operatőr Kapitány Iván, a forgalmazó a Szuez Film lesz.

 


Forrás: MTI/Nógrád24.hu

 

2010-06-16

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite