2019. május 25., szombat - Orbán
Keresés a tartalomban
NagyvilágIzlandi csapás az amerikai gazdaságra: 650 millió dolláros kárt okozott a vulkán

Izlandi csapás az amerikai gazdaságra: 650 millió dolláros kárt okozott a vulkán


hamufelhőA repülőgép-járatok törlése miatt 650 millió dollár kárt okozott az amerikai gazdaságnak az izlandi vulkánkitörés öt nap alatt - jelentette az Egyesült Államok Utazási Szövetsége, amely a légtérzár elrendelésével kapcsolatos túlreagálás veszélyére figyelmeztetett.


A napi átlagos 130 millió dolláros veszteség azt mutatja, milyen fontos szerepet játszik a világban a turista és üzleti célú utasforgalom - hangsúlyozta Roger Dow, a szövetség elnöke, aki szerint a döntéshozóknak a tények alapján kell reagálniuk válsághelyzetekben, gondosan mérlegelve az intézkedéseket.


Az európai vezetők jogosan kérdőjelezték meg, hogy helyes volt-e széles körű repülési tilalmak bevezetése, mielőtt egyértelmű bizonyíték lett volna ennek szükségességére - hangsúlyozta.


A biztonságnak kell lenni mindig az elsőrendű szempontnak, de a recesszióból felépülő gazdaságok esetében nem engedhető meg egy olyan túlreagálás, amely teljesen elfojtja az utazást - mondta.
A vulkánkitörést követő öt napban a transzatlanti járatok 78 százalékát törölték. Ez az amerikai gazdaságnak 650 millió dollár veszteséget okozott - ennyivel kevesebbet költöttek az utasok -, az amerikai állam 90 millió dollár adóbevételtől esett el.


Az Egyesült Államokba tartó minden járat 450 ezer dollár bevételt jelent az amerikai gazdaságnak az utasok költekezésén keresztül. A 650 millió dolláros veszteség 6 ezer munkahely eltartására lett volna elegendő.


Az utazási szövetség sürgette, hogy a kormányok megfelelő módon reagáljanak, amennyiben a válsághelyzet folytatódik. A szervezet felhívta a figyelmet: megfelelő tervekkel kell felkészülni, hogy minimalizálni lehessen az utazási korlátozásokat, ha hasonló krízis alakulna ki az Egyesült Államokban.

2010-04-23

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite