2019. június 26., szerda - János
Keresés a tartalomban
ItthonJancsika hazakerül, nagymamája veszi magához

Jancsika hazakerül, nagymamája veszi magához


JancsikaA kilenc hónapos kisfiút egy sikeres szívműtét után a szülei nem vitték haza, azóta a szegedi gyermekklinikán él, a szülők nehéz anyagi körülményekre hivatkozva nem vitték el a kórházból a gyermeket, most Ibolyához az apai nagymához kerül.


Apai nagyszülei veszik magukhoz a kilenc hónapos Békés megyei Jancsikát, aki szinte születése óta a szegedi gyermekklinikán él; a kisfiút sikeres szívműtéte után nem vitte haza családja - írta pénteken a Délmagyarország.

A napilap felidézte: a kilenc hónapos Jancsika háromnapos korában Békés megyéből Szegedre került, nagyon súlyos szívfejlődési rendellenességgel. Öt hónapos korában megműtötték, és bár azóta meggyógyult, hiába telt el újabb négy hónap, a családja nem jelentkezett érte. Nehéz anyagi körülményekre hivatkoztak, de nem mondtak le a babáról.

Az illetékes gyámhatóság a szegedi klinikával egyeztetve úgy döntött, Jancsika családi körben talál otthonra, apai nagymamájához kerül.


A 48 éves munkanélküli asszony szerdán utazott Békésről Szegedre, egy hetet a gyermekklinika kardiológiai osztályán tölt, hogy minél jobban megismerhesse unokáját, mielőtt magához veszi. Mint a lapnak elmondta: fiának már van egy gyermeke, őt is férjével együtt ők gondozzák. Emellett ötéves saját gyermeküket is nevelik. Jancsika szülei és nagyszülei egymás mellett laknak. Ahogy a nagymama fogalmazott, „nem lesz rossz dolga, ha nem is vagyunk gazdagok, azért nem éhezünk".

A lap úgy tudja, a szülők azért nem tudnak gondoskodni két gyermekükről, mert „értelmileg nem elég érettek". Mindketten munkanélküliek, mint ahogyan a nagyszülők is. A nagymama a lapnak elmondta, az első időkben valóban nem nagyon látogatták a picit, de augusztus óta kéthetente járnak Szegedre a férjével és fiával.

A gyámként kijelölt asszony jövő szerdáig marad a kisfiúval, utána együtt mehetnek haza.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2010-11-19

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite