2019. március 24., - Emőke
Keresés a tartalomban
ItthonJanuártól emelkedik a postai küldemények díja

Januártól emelkedik a postai küldemények díja


postaJanuár 1-jétől a belföldi postai szolgáltatások hatóságai árai úgy emelkednek átlagosan 4,8 százalékkal, hogy a lakosság által leginkább használt küldemények árai nem változnak - közölte a Magyar Posta Zrt. pénteken az MTI-vel.


A szabvány levél küldemény díja 80 forintról 90 forint nő- olvasható "a belföldi fenntartott posta szolgáltatások legmagasabb hatósági díjairól" szóló korábbi miniszteri rendelet módosításában, ami a Magyar Közlöny legfrissebb számában jelent meg. Ez 12,5 százalékos áremelést jelent. Elsőbbségi küldeményként az ár 105 forintról 115 forintra emelkedik, ami 9,52 százalékos drágulást jelent.


A Magyar Posta közleménye szerint ezek az árváltozások az egyéni ügyfelek, illetve a mikrovállalkozások számára nem jelentenek jelentős terhet, mivel évente átlagosan kevesebb, mint két ilyen küldeményt adnak fel. Harmincegy európai ország árait vásárlóerő-paritáson összehasonlítva e levelek díjszabása nem éri el az átlagot, Magyarország ebben az összehasonlításban a kilencedik legolcsóbb postai szolgáltató.


A lakossági forgalom több mint felét kitevő levelezőlapok, képes levelezőlapok ára változatlan marad; nem elsőbbségi kezeléssel 80, elsőbbségi kezeléssel 105 forintba kerülnek továbbra is - olvasható a Magyar Posta közleményében.

A módosított rendelet szerint a címzett reklámküldemények díja ugyancsak 80 forintról 90 forintra nő, elsőbbségi küldeményként pedig 105 forintról 115 forintra emelkedik. Az egyéb levelek díja 150 forint helyett 160 forint lesz. A kézhez kézbesített hivatalos iratok alaptarifája 355 forintról 370 forintra emelkedik, az egyéb hivatalos iratoké pedig 290 forintról 300 forintra nő.

 


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-12-17

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite