2019. május 22., szerda - Júlia, Rita
Keresés a tartalomban
ItthonJávor: felelőtlenség lenne, ha nem tárgyalnánk az Együtt 2014-gyel

Jávor: felelőtlenség lenne, ha nem tárgyalnánk az Együtt 2014-gyel


Jávor Benedek LMP-s frakcióvezető szerint felelőtlenség lenne, ha pártja nem vizsgálná meg az együttműködés lehetőségét az Együtt 2014 mozgalommal. A politikus ezért tartja magát ahhoz, hogy a két szervezet között meg kell kezdeni a tárgyalásokat.

Jávor Benedek

Jávor Benedek frakcióvezető, LMP


Jávor Benedek a TV2 Mokka című műsorában pénteken azt mondta: komoly vitára készül az LMP jövő hétvégi kongresszusán arról, hogy mi a helyes út az ökopárt és Magyarország számára. Kifejtette: az Együtt 2014 mozgalommal - amely jelezte, a parlamenti pártok közül az LMP-t keresi meg először az együttműködés érdekében - azután lehet tárgyalni, ha a kongresszus felhatalmazást ad. Ha ez megtörténik, utána kezdődhet egyeztetés arról, hogy mi legyen az esetleges választási együttműködés, majd a közös kormányzás tartalma - mondta.


Azzal kapcsolatban, hogy Mile Lajos, az LMP frakcióvezető-helyettese szerint felelőtlenség volt az Együtt 2014-gyel való együttműködés lehetőségeiről nyilatkoznia, Jávor Benedek elmondta: tartja magát ahhoz, hogy pártjának meg kellene kezdeni a tárgyalásokat az együttműködés feltételeiről. Hozzátette, ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy csatlakoznak az új mozgalomhoz. Véleménye szerint azonban éppen az lenne a felelőtlenség, ha nem vizsgálnák meg a kooperáció lehetőségét. Az LMP dolga megvizsgálni, hogy miként tud hozzájárulni a kormányváltáshoz úgy, hogy saját céljait és programját nem adja fel, hanem megvalósítja - közölte.


Arra a kérdésre, hogy ki lehet az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, Jávor Benedek úgy felelt: korai erről beszélni, de szerinte több olyan személy is elképzelhető, aki jobban tudná mozgósítani a választókat mint Mesterházy Attila MSZP-elnök vagy Bajnai Gordon volt miniszterelnök.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-11-09

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite