2019. július 23., kedd - Lenke
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeJégkorszak Salgótarjánban, dudaszó Balassagyarmaton

Múzeumok éjszakája - Jégkorszak Salgótarjánban, dudaszó Balassagyarmaton


A Múzeumok éjszakája salgótarjáni programjai sorában a jégkorszakról nyitnak meg kiállítást, Balassagyarmaton kecskedudán szólaltatják meg a palóc nótákat szombaton.

Salgótarján

Salgótarjánban a Magyar Természettudományi Múzeum Jégkorszak című kiállítását nyitják meg a Dornyay Béla Múzeumban, majd régészeti bemutató is lesz a jégkorszaki életről, illetve a kőeszközökről.

Fegyveres alaki bemutatót, zászlóforgatást is láthatnak, és a Magyar Honvédség Altiszti Akadémiája szentendrei helyőrségi zenekarának műsorát is meghallgathatják az érdeklődők. Bemutatkozik a nógrádi megyeszékhelyen a Basin Street Jazz Band, Komka Péter fotóriporter szabadtéri vetítést, a hadkiegészítő parancsnokság pedig fegyverbemutatót tart.

A föld alatti bányamúzeumban óránként lesz éjszakai tárlatvezetés, itt mutatja be tűz-showját a Magma Team Tűzzsonglőr Együttes is.

Balassagyarmaton a Palóc Múzeumban szentivánéji romantikus koncertet ad a Vissi D'Arte Művészeti Együttes, majd Pék "Dudás" Zsuzsi programjai következnek: palóc nóták, és Pál István tereskei dudás válogatott nótái szólalnak meg kecskedudán, daltanulás közben az elektromos dudát is kipróbálhatják a múzeumban éjszakázók. Az interaktív múzeumlátogatáson a palóc öreg dudákkal és a pásztorélet eszközeivel ismerkedhetnek meg, majd dudamuzsika szól az éjfélig tartó táncházban is.

Balassagyarmaton ezzel párhuzamosan a járműparkkal ismerkedhetnek a látogatók a Pannónia Motorkerékpár Múzeumban, ahol játékos motorszerelésre is lehetőség lesz, a vállalkozó szelleműek eredeti oldalkocsis motorkerékpárral hajthatnak végig a Palóc ligeten.

Forrás: MTI/ Nógrád24

 

 

2014-06-16

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite