2019. március 23., szombat - Beáta
Keresés a tartalomban
NagyvilágJelentősen nőtt a turisták száma Horvátországban

Jelentősen nőtt a turisták száma Horvátországban


Összességében 20 százalékkal nőtt júniusban a Horvátországba látogató turisták száma, a magyar vendégeké több mint 14 százalékkal emelkedett az elmúlt hónapban, a magyarországi utazásszervezők júliusra és augusztusra pedig a tavalyinál jóval több horvát utat értékesítettek - tájékoztatta a Horvát Idegenforgalmi Közösség budapesti képviseletének vezetője hétfőn az MTI-t.

horvatorszag

Marin Skenderovic közölte: az előző év hasonló időszakához képest 20 százalékkal nőtt a vendégek, 21 százalékkal pedig a vendégéjszakák száma Horvátországban. A hatodik hónapban 1,6 millió turista - köztük 1,4 millió volt a külföldi - együttesen 8,3 millió éjszakát töltött az országban.

Az év első felét összesítve 11 százalékot meghaladóan bővült a turisták létszáma. Kiugróan nőtt júniusban a legfontosabb küldő államokból érkezők száma, Németországból például 65, Ausztriából 52 százalékkal többen utaztak Horvátországba.

Tavaly júniushoz képest a múlt hónapban 14,3 százalékkal több, összesen 43,2 ezer magyar vendég kereste fel az adriai államot. A különböző szálláshelyeken együttesen 7,3 százalékkal többet, 208 ezer éjszakát időztek a magyarok az első nyári hónapban Horvátországban.

Az első hat hónap statisztikái azt mutatják, hogy 10,9 százalékkal több, összesen 64 ezer magyar kereste érkezett az országba, az általuk ott töltött 276 ezer vendégéjszaka pedig 2,7 százalékos bővülést mutat.

Marin Skenderovic elmondta: a magyarországi utazásszervezőktől kapott adatok alapján idén nyáron nagy mértékben nőtt a horvátországi utak iránt érdeklődő magyarok száma. A legjelentősebb cégeknél előfordul, hogy 30-40, sőt akár 50 százalékkal többen fizettek be horvát utakra, és az is megfigyelhető, hogy a magyar vendégek egyre inkább a minőségi szolgáltatásokat igénylik, egyes társaságoknál 30 százalékkal is drágult az egy útra befizetett átlagos díj összege.

Egyes utazásszervezőknek a nyári szezonra értékesített horvátországi utakból származó bevétele már elérte a tavalyi bevételt - mondta el a horvát turisztikai szakember.

 

Forrás: MTI / HÍR PORT 24

 

2011-07-11

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite