2019. május 19., - Ivó, Milán
Keresés a tartalomban
ItthonJelentős károkat okozott a vihar több városban

Jelentős károkat okozott a vihar több városban


Jelentős károkat okozott a keddi vihar több városban is, a tűzoltók Szegeden, Csongrádon és Kecskeméten is dolgoznak még a károk felszámolásán - tette közzé az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) kedden éjjel Facebook-oldalán.

viharegy


A közlemény szerint a vihar - leginkább az erős szél - Csongrádon tömeges károkat okozott. Tíznél is több bejelentés érkezett a katasztrófavédelem ügyeletére útra, épületekre vagy villanyvezetékekre dőlt fákról, a szél által megbontott háztetőkről, ledöntött kéményekről. Iskolát, járókelőket, gondozásra szoruló személyeket egyaránt veszélyeztetnek a veszélyessé vált - megdőlt vagy kidőlt - fák a településen.


Kecskemétet sem kímélte az Alföldön késő délután átvonult zivatar. A város számos pontjára riasztották a helyi hivatásos tűzoltókat kidőlt fák, elöntött házak és üzletek, vagy a szél által megrongált háztetők miatt. Több helyen fák dőltek az utakra, részben vagy egészen eltorlaszolva azokat. Néhány helyszínen elektromos vezetékeket szakítottak le a szél által kitépett növények. A magánházakon túl egy áruházban is kárt okozott a viharos erejű szél, megbontotta a tetőszerkezetét és onnan egyes elemeket tépett ki.


Szegeden az Acél utcában egy kidőlő fa leszakította a villanyvezetéket. A 47-es út Algyői úti szakaszán egy benzinkút közelében törtek le egy nagyobb fa ágai és a gáztározóra hullottak. Balatonlellén három éttermet, két házat és utakat öntött el a hirtelen lezúduló esővíz - a lelleieknek a balatonboglári önkormányzati tűzoltók siettek segítségükre.


A viharzóna útjába eső további településeken - például Szihalmon, Mezőkövesden, Karancsalján - is okozott károkat a zivataros időjárás - írja közleményében a katasztrófavédelem.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

Edvin Marton koncert

HIRDETÉS

2014-08-06

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite