2019. március 26., kedd - Irén
Keresés a tartalomban
ItthonJobbik: a Fidesz a gazdaság minden területére kiterjesztette befolyását

Jobbik: a Fidesz a gazdaság minden területére kiterjesztette befolyását


A Jobbik frakcióvezető-helyettese szerint a politika és a gazdaság olyan mértékben fonódott össze Magyarországon, ami egy demokráciában megengedhetetlen. Gyöngyösi Márton szombaton a Fidesz budapesti, Lendvay utcai székháza előtt tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, a Fidesz a gazdaság minden területére kiterjesztette befolyását.

Jobbik Logo


Az ellenzéki politikus arról beszélt, hogy a Fidesz kormányzásának utolsó évére egy sikerpropagandára és gazdasági klientúrára épülő gépezetet alakított ki; szerinte az előbbi már-már pártállami, az utóbbi banánköztársasági időket idéz. Gyöngyösi Márton szerint a sikerpropaganda megalapozatlan, mert közel 4 millió ember él a létminimum szintjén, és az ország hét régiójából négy tartozik Európa 20 legszegényebb térsége közé. Teljes a gazdasági kilátástalanság, a sikerpropaganda köszönőviszonyban sincs a valósággal - mondta.


A Fidesz gazdasági növekedéssel kampányol, de valójában a multinacionális vállalatok, a külföldi tulajdonú gépjárműipar az, ami a teljesítményt hozza, ennek pedig szerinte a nemzetgazdasághoz kevés köze van - jelentette ki a jobbikos politikus. Szerinte valóra vált az a 2010-es "csak a Fidesz" szlogen, mert 2013 a Fideszhez közel álló vállalkozók éve volt.


"Teljes egészében megszállt minden gazdasági területet a Fidesz, a dohánytermékek kereskedelmét újraosztotta, a takarékszövetkezeteket államosította, majd újra elosztotta a piacát, és a szerencsejátékra is ugyanez jellemző, (...) és karácsony előtt látott napvilágot az a hír is, hogy a TV2 is valószínűleg Fidesz-közeli érdekeltségi körök kezére kerül" - fogalmazott.


Gyöngyösi Márton szerint a "Fidesz környéki vállalkozók" még karácsony környékén is hatalmas megrendelésekhez jutottak. Utalt arra, hogy a közbeszerzési értesítőből derült ki a héten, hogy a Közgép - részben önállóan, részben konzorciumban - összességében közel 27 milliárd forintnyi megbízást nyert el öt, hulladékkezeléssel kapcsolatos pályázaton. Úgy tűnik, ha valakik ebben az országban sikert könyvelhetnek el, azok kizárólag a Fidesz-közeli vállalkozók - mondta a jobbikos politikus, hozzátéve: ezt az ország egészére nézve tragédiának tartja.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2013-12-28

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite