2019. március 26., kedd - Irén
Keresés a tartalomban
ItthonJobbik: a gyarmatosítás utolsó fázisához érkeztünk

Jobbik: a gyarmatosítás utolsó fázisához érkeztünk


A Jobbik szerint az Európai Bizottság döntése azt jelzi, hogy "a gyarmatosításnak az utolsó fázisához érkeztünk", amikor Magyarország önálló törvényalkotási jogát is megtagadják. A párt az EU-ból való mielőbbi kilépést sürgeti és ügydöntő népszavazást kezdeményez.

Jobbik Logo


Gyöngyösi Márton, a párt frakcióvezető-helyettese az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írta: "aki ismeri a gyarmatosító birodalmak természetét", nem lepődhet meg azon, hogy "a hónapok óta fenyegetőző" Európai Bizottság úgy döntött, Magyarország ellen három törvény ügyében is kötelezettségszegési eljárást indít.


A párt álláspontja szerint "Brüsszel lépése tökéletesen illeszkedik abba a stratégiába, amit a Nyugat több mint két évtizede folytat Magyarország szuverenitásának teljes felszámolása érdekében". A frakcióvezető-helyettes úgy vélte: "a gyarmatosításnak az utolsó fázisához érkeztünk, ahol már hazánk önálló törvényalkotási jogát is megtagadják".


Gyöngyösi Márton szavai szerint Brüsszel "sokkal rosszabb", mint Moszkva, mert "amíg Moszkva egy nyíltan és bevallottan elnyomásra, valamint katonai megszállásra épülő rendszert működtetett, addig Brüsszel álcázva, a demokrácia" és a szabad világ közös értékeinek "hazug jelszavai mögött hajtja végre gyarmatosító politikáját".


"Tekintettel arra, hogy a magyar politikai elit, köztük maga Orbán Viktor miniszterelnök is alkalmatlannak bizonyult a nemzeti érdekeink hatékony képviseletére az Európai Unióban, a Jobbik továbbra is az EU-ból való mielőbbi kilépést sürgeti és ügydöntő népszavazást kezdeményez" - zárta közleményét Gyöngyösi Márton.


José Manuel Barroso elnök kedden Strasbourgban jelentette be az Európai Bizottság döntését, miszerint a testület három kötelezettségszegési eljárást indít Magyarország ellen. Az eljárások egyike a jegybank függetlenségét érintő szabályozással kapcsolatos, a másikat a bírói tevékenység felső korhatárára vonatkozóan, a harmadikat pedig az adatvédelmi hatóság függetlenségéről szóló szabályokat érintően indítják.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-01-17

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite